Όλα τα Νέα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Πέραμα Μυλοποτάμου [Photos+Video]

1.159

Στο Πέραμα Μυλοποτάμου βρέθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2019.Έγινε δεκτός από πλήθος κόσμου με ενθουσιασμό, ενώ στην ομιλία του στο Δημαρχείο της πόλης μίλησε και για το Σκοπιανό και για τον πατέρα του τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνοδεύονταν από το Λευτέρη Αυγενάκη, το Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη.

Αρχικά, περίπου στις 6 το απόγευμα, σταμάτησαν σε καφέ έξω από το Πέραμα.

Εκεί ο Πρόεδρος της ΝΔ συζήτησε και άκουσε με ενδιαφέρον, τους ντόπιους αγρότες και κτηνοτρόφους και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δημαρχείο του Περάματος όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Περάματος κ. Κόκκινος και αμέσως μετά ακολούθησε ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δεύτερο όροφο του Δημαρχείου της πόλης.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον πατέρα του. Ενημέρωσε μάλιστα τους παραβρισκόμενους ότι σε μια από τις τελευταίες κουβέντες που έκανε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και μιλώντας για την Κρήτη, του είπε να μην ξεχάσει ποτέ το Μυλοπόταμο γιατί εκεί «έχει πολλούς καλούς φίλους».

Για το Σκοπιανό υπενθύμισε ότι είναι απέναντι από τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα κάνει τα πάντα για να μην περάσει γιατί παραχωρεί τους γείτονες γλώσσα και εθνικότητα. Κάτι που δεν έκανε κανένας πρωθυπουργός μέχρι σήμερα:
«Το λέω αυτό με την προσωπική εμπειρία διότι ο παππούς μου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε εθελοντής για να πάει να πολεμήσει όπως μαζί με άλλους Κρήτες, για τη Μακεδονία και πολλοί δεν γύρισαν πίσω»

Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των επιδοτήσεων και είπε ότι πολλά ακούγονται και δεν ισχύουν:

«Επειδή πολλά μπορούν να ακούγονται για το τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε την επόμενη μέρα, θα σας πω μία κουβέντα για το ζήτημα των επιδοτήσεων. Ότι είναι καλό δεν το χαλάμε…
Και το λέω αυτό για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Να ξέρετε επίσης ότι το πλαίσιο που στηρίζονται οι σημερινές επιδοτήσεις έχει στηριχθεί από το 2014 με νόμο της Νέας Δημοκρατίας.
Θα σας στηρίξουμε όπως το ίδιο θα γίνει σε ολόκληρη την Κρήτη».

Για τις ερχόμενες εθνικές εκλογές:

«Και αυτές οι εθνικές εκλογές θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της χώρας. Δεν είναι μία κουβέντα που τη λέμε από συνήθεια.
Η χώρα ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ αυτά τα τέσσερα χρόνια πήγε πίσω στην οικονομία εσείς το ξέρετε καλύτερα, δεχτήκαμε μία πρωτοφανή καταιγίδα φόρων πήγαμε πίσω σε όλα τα επίπεδα, στο κράτος δικαίου, οι Έλληνες διχάστηκαν και πάλι και θα πρέπει να καταβάλουμε από την επόμενη μέρα μεγάλη προσπάθεια να ενώσουμε την πατρίδα, να αφήσουμε πίσω διχασμούς, ώστε όλοι μαζί να πάμε μπροστά αυτή τη χώρα», είπε επισημαίνοντας πως το Ρέθυμνο για τα δεδομένα πάντα της Κρήτης έδινε υψηλά ποσοστά.

«Θέλω να πετύχω κάτι που δεν μπόρεσε να πετύχει ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης του 1989 να είναι δηλαδή όλη η Κρήτη γαλάζια και αυτό θέλω να ξεκινήσει από το Ρέθυμνο διότι το Ρέθυμνο δίνει παραδοσιακά τα υψηλότερα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας αλλά η Κρήτη σε αυτό τον αγώνα θα είναι μία Κρήτη ενωμένη», όπως είπε.

Πάνω από όλα όμως η ενότητα αφού η χώρα δεν αντέχει μια δεύτερη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ:

Τόνισε μάλιστα πως αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει την επόμενη μέρα. Το μήνυμα της ενότητας.
«Διότι το ζητούμενο στις επόμενες εκλογές είναι μεγάλο. Η χώρα δεν αντέχει μία δεύτερη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ δεν την αντέχει ούτε η οικονομία ούτε τα εθνικά μέτωπα τα οποία δυστυχώς αντί να κλείνουν ανοίγουν με μεγάλη ταχύτητα.
Την επόμενη εβδομάδα θα δώσουμε μία μεγάλη μάχη στη Βουλή των Ελλήνων. Και το ξαναλέω από δω από το Μυλοπόταμο πως η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών που εκχωρεί τη μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα στους βόρειους γείτονές μας.
Το λέω αυτό με την προσωπική εμπειρία διότι ο παππούς μου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε εθελοντής για να πάει να πολεμήσει όπως μαζί με άλλους Κρήτες, για τη Μακεδονία και πολλοί δεν γύρισαν πίσω».

Επίσης αναφέρθηκε στο λαϊκισμό και τα ψέματα που κυριαρχούν στον τόπο, υποσχέθηκε όμως ότι βασική του φροντίδα θα είναι η μείωση των φόρων:

«Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι άλλο ένα Κρεσέντο ψεμάτων και λαϊκισμού και υποσχέσεις που δεν μπορούμε να τηρήσουμε να ξέρετε όμως ένα πράγμα.
Θα μειώσουμε φόρους, εισφορές και θα βοηθήσουμε κυρίως στον πρωτογενή τομέα να σταθεί στα πόδια του διότι όταν υπάρχουν υψηλοί φόροι και υψηλές εισφορές, είτε κάποιος θα κλέβει το κράτος, είτε καταφεύγει στη μαύρη οικονομία είτε θα σταματήσει να δουλεύει και αυτό είναι αντιπαραγωγικό. Όλοι χάνουμε σήμερα με αυτή την πολιτική».

Για τα μεγάλα έργα που χρειάζεται η Κρήτη:

«Πρέπει να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα υποδομής, διότι το νησί μας πρέπει να ξεδιπλώσει όλο του το δυναμικό.
Το βόρειο οδικό άξονα για τον οποίο τόσα πολλά έχουμε πει και τόσες ζωές έχουν χαθεί άδικα από ένα δρόμο που είναι δρόμος του περασμένου αιώνα. Η Κρήτη σήμερα είναι μία μαύρη τρύπα ως προς τις υποδομές της σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Παντού έχουν ολοκληρωθεί οι δρόμοι, υπερσύγχρονοι και μόνο η Κρήτη έχει μείνει με ένα δρόμο καρμανιόλα.
Θα γίνει ο δρόμος, το καινούργιο αεροδρόμιο, η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα, εξαιρετικά σημαντικό έργο για να μπορούμε να ανταλλάσσουμε ενέργεια με το υπόλοιπο σύστημα.
Τα μεγάλα έργα για τη διαχείριση του νερού διότι το νερό λιγοστεύει τώρα.
Μπορεί να υπάρχει χιόνι στον Ψηλορείτη και αυτό είναι καλό για τα νερά μας αλλά ξέρουμε ότι δεν θα είναι κάθε χρονιά έτσι».

Τέλος με θερμά λόγια αναφέρθηκε και στον υποψήφιο Περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη:

«Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης υποψήφιος περιφερειάρχης στην Κρήτη της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα νέο παιδί με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση που κάνει πράξη την ανανέωση αλλά με ποιότητα με κριτήρια και για αυτό ζητώ να τον στηρίξετε διότι ευελπιστώ από την επόμενη ημέρα να δουλέψω μαζί του ώστε να κάνουμε πράξη τα πολύ φιλόδοξα σχέδια που έχω για την Κρήτη».