Όλα τα Νέα

Ο Λ. Αυγενάκης για τη Lara τον πρώτο σκύλο – οδηγό στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

228

” Με το ν. 3868/2010 και μετά από πολλή και μακρά προσπάθεια που είχαμε καταβάλει, η Lara είχε γίνει ο πρώτος σκύλος – οδηγός στην Ελλάδα και ο πρώτος οδηγός της Ιωάννας – Μαρίας Γκέρτσου.

Η Lara έγινε – κατά κάποιον τρόπο- ένα σύμβολο για την κοινότητα των ανθρώπων με προβλήματα όρασης. Και τα βήματα της Lara ακολούθησαν εκατοντάδες σκύλοι αποδεικνύοντας ότι η συντροφικότητα, η εμπιστοσύνη και η αγάπη, δεν περιορίζονται στις σχέσεις ανθρώπων.

Μετά από 16 χρόνια συντροφιάς και καθοδήγησης, μετά από 16 χρόνια κοινού βηματισμού, η Lara απεβίωσε.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Ιωάννα – Μαρία, Αν. Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ & Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. @my_guiding_stars  ”

View this post on Instagram

Με το ν. 3868/2010 και μετά από πολλή και μακρά προσπάθεια που είχαμε καταβάλει, η Lara είχε γίνει ο πρώτος σκύλος – οδηγός στην Ελλάδα και ο πρώτος οδηγός της Ιωάννας – Μαρίας Γκέρτσου. Η Lara έγινε – κατά κάποιον τρόπο- ένα σύμβολο για την κοινότητα των ανθρώπων με προβλήματα όρασης. Και τα βήματα της Lara ακολούθησαν εκατοντάδες σκύλοι αποδεικνύοντας ότι η συντροφικότητα, η εμπιστοσύνη και η αγάπη, δεν περιορίζονται στις σχέσεις ανθρώπων. Μετά από 16 χρόνια συντροφιάς και καθοδήγησης, μετά από 16 χρόνια κοινού βηματισμού, η Lara απεβίωσε. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Ιωάννα – Μαρία, Αν. Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ & Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. @my_guiding_stars

A post shared by Lefteris Avgenakis (@lefteris_avg) on