Ο Λ. Αυγενάκης για τη θλιβερή επέτειο του χαμού του Επισμηναγού Αν. Τζωρτζάκη και των 62 στελεχών της Πολεμικής μας Αεροπορίας

Ανακοίνωση Γραμματέα ΠΕ ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για τη θλιβερή επέτειο του χαμού του Επισμηναγού Αντώνιου Τζωρτζάκη και των 62 στελεχών της Πολεμικής μας Αεροπορίας

«Σήμερα, συμπληρώνονται 28 χρόνια από την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή στον Αντώνη Τζωρτζάκη και άλλους 62 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και σμηνίτες της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Ο συντοπίτης μας Αντώνης Τζωρτζάκης παρά το γεγονός πως ήταν μόλις 34 χρόνων, είχε ήδη καταφέρει να διακριθεί για το σθένος, την αυταπάρνηση και την φιλοπατρία του.

Τους τιμούμε ως Ήρωες, καθώς έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος έχοντας αφιερώσει τις ζωές τους στην υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος.
Η μνήμη του Αντώνη, η μνήμη των 62, θα είναι αιώνια χαραγμένη στις καρδιές μας και στις σελίδες της ένδοξης ιστορίας μας».

Στις 5 Φεβρουαρίου 1991, ο Επισμηναγός (Ι) Δημήτριος Μπίνας και ο Σμηναγός (Ι) Αντώνιος Τζωρτζάκης έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος C-130, του οποίου ήταν κυβερνήτης και συγκυβερνήτης, προσέκρουσε στην κορυφή του όρους Όθρυς Μαγνησίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.