Όλα τα Νέα

Ο μακροβιότερος λιμενάρχης του Ρεθύμνου παρέδωσε καθήκοντα

Ο μακροβιότερος λιμενάρχης του Ρεθύμνου παρέδωσε καθήκοντα σήμερα στο διάδοχό του μετά από 7 σχεδόν χρόνια στον θώκο του λιμενάρχη Ρεθύμνου

305

Ο μακροβιότερος λιμενάρχης του Ρεθύμνου παρέδωσε καθήκοντα σήμερα στο διάδοχό του μετά από 7 σχεδόν χρόνια στον θώκο του λιμενάρχη Ρεθύμνου. Ο Φραγκίσκος Δασκαλάκης θα υπηρετεί πλέον στην 7η περιφερειακή διοίκηση του λιμενικού σώματος στο Ηράκλειο, ενώ στο Ρέθυμνο παρέλαβε καθήκοντα ο επί τέσσερα χρόνια υπολιμενάρχης Κωνσταντίνος Καστρινάκης. Οι δύο άντρες υπογράμμισαν τη σημασία του να είναι η υπηρεσία πάντα μάχιμη και σε εγρήγορση για τα έκτακτα περιστατικά παρά τις δυσκολίες.

Μετά από 7 σχεδόν χρόνια στο πηδάλιο του λιμεναρχείου Ρεθύμνου, ο μακροβιότερος λιμενάρχης του νομού παρέδωσε τη σκυτάλη στο διάδοχό του.  Ο αποχωρήσας αντιπλοίαρχος Φραγκίσκος Δασκαλάκης, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον πλωτάρχη Κωνσταντίνο Καστρινάκη, με τον πρώτο να δηλώνει ότι το λιμενικό σώμα προσπαθεί να κρατά χαμηλά τον αριθμό των περιστατικών πνιγμού στο Ρέθυμνο που δυστυχώς μερικές φορές αγγίζουν διψήφιο αριθμό και με τον δεύτερο να δηλώνει ως ικανοποιητική την εικόνα του λιμεναρχείου σε στελέχωση και εξοπλισμό με αιχμή του δόρατος ωστόσο, την γρήγορη επισκευή του πλωτού περιπολικού σκάφους που είναι άκρως απαραίτητο για άμεση δράση σε έκτακτα περιστατικά.

Ο Φραγκίσκος Δασκαλάκης μετατίθεται σε υψηλότερο κλιμάκιο στην 7η περιφερειακή διοίκηση του λιμενικού σώματος στο Ηράκλειο, υπογραμμίζοντας τη σημασία του να συνεχιστεί το πολυσχιδές έργο του λιμεναρχείου στο Ρέθυμνο με αναπτυξιακή για τον τόπο προοπτική.

Πηγή: cretedoc.gr