Ο Νίκος Κονταράκης, υποψήφιος με το συνδυασμό του Γιάννη Κουράκη, για τις υπηρεσίας υγείας

Ανακοίνωση Νίκου Κονταράκη, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου για τον Δήμο Ηρακλείου με τον συνδυασμό «Ηράκλειο 3.7.5» «Καλύτερες υπηρεσίες Υγείας και προσέγγιση του Δήμου με το Πανεπιστήμιο σε ένα φιλελεύθερο Ηράκλειο»

Οι εκλογές της 26ης Μαΐου δεν είναι μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση. Είναι ένα στοίχημα για το μέλλον του Ηρακλείου, για το μέλλον όλων μας. Συμμετέχουμε στον αγώνα των δημοτικών εκλογών, δίνοντας φιλελεύθερη πνοή στον ανεξάρτητο συνδυασμό «Ηράκλειο 3.7.5» με επικεφαλής τον Γιάννη Κουράκη, για να προσφέρουμε αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα των Ηρακλειωτών.

 

Ως γιατρός ο ίδιος, θα αγωνιστώ για την βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης στα νοσοκομεία και στις δομές υγείας του Δήμου μας. Για καλύτερες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας και κυρίως, στους πιο αδύναμους, µε το λιγότερο δυνατό κόστος για το κοινωνικό σύνολο.  Αυτή είναι η μόνη βιώσιμη και ταυτόχρονα ανθρώπινη λύση.

 

Είναι ώρα το Ηράκλειο να αντιμετωπίσει την Υγεία όπως όλες οι προηγμένες πόλεις του σύγχρονου κόσμου:

  • Να θέσει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και αυτούς που την υπηρετούν.
  • Να αποκτήσει δομές, ώστε το έργο της να αξιολογείται από όσους το δέχονται, κυρίως από τους ασθενείς.
  • Να περάσει στην ψηφιακή διοίκηση.
  • Να βελτιώσει τις υποδομές και τις υπηρεσίες της, συνδυάζοντας δυνάμεις του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.
  • Να ενισχυθεί ο εθελοντισμός, δημιουργώντας ένα δίκτυο έτοιμο να προσφέρει ενημέρωση και πρόληψη.

 

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποτελεί πηγή παραγωγής γνώσης και πολιτισμού, είναι  όμως  σε αρκετό βαθμό αποκομμένο από την κοινωνία του Ηρακλείου. Ως απόφοιτος δυο Σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Ιατρικής και της Φυσικομαθηματικής,  που συνεχίζω να διατηρώ στενές σχέσεις με το Ίδρυμα, θα αγωνιστώ για την προσέγγιση και το αγκάλιασμα της κοινωνίας του Ηρακλείου με το Ίδρυμα.  Το Ηράκλειο μπορεί και πρέπει να αποκομίσει τεράστια οφέλη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αρκεί να δημιουργηθούν οι κατάλληλες γέφυρες:

 

  • Θερινά σχολεία για μαθητές της πόλης μας και των χωριών του Δήμου μας.
  • Εκδηλώσεις επιστημονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.
  • Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης.
  • Ιατρικός Τουρισμός.
  • Εκπαιδευτικός Τουρισμός.

 

Πάμε μαζί ως πολίτες του Ηρακλείου να εφαρμόσουμε το όραμά μας για τον τόπο. Να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας, που είναι καρπός μιας συμμετοχικής κοινωνίας, που οφείλει να συμβάλλει με τις δικές της ιδέες στην οργάνωση ενός σύγχρονου φιλελεύθερου Ηρακλείου, όπου το νέο θα επικρατήσει του παλιού. Ένα πρόγραμμα ζωντανό δημιούργημα της κοινωνίας, που εκτιμά κάθε στιγμή τις ανάγκες και τις δυνατότητες της πόλης και των συνδημοτών μας.

Νίκος Κονταράκης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για τον Δήμο Ηρακλείου με τον συνδυασμό  «Ηράκλειο 3.7.5»

Γενικός Ιατρός – Φυσικός, Διευθυντής  Ε.Σ.Υ,  M.Sc. Οργάνωσης & Διοίκησης

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.