Ο Σπίρτζης και η Περιφέρεια στην αυτοψία των πληγέντων περιοχών

Ολοκληρώθηκε η κλειστή ευρεία σύσκεψη του έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου στα Χανιά για τη διαχείριση της κρίσης.

Ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης έφτασε χθες το βράδυ στα Χανιά και δήλωσε ότι οι εκτεταμένες κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, εθνικού και επαρχιακού θα αποκατασταθούν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, που θα διαθέσει και κονδύλια για τον σκοπό αυτό.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης:

“Στην επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές έχει προγραμματιστεί να μετέχουν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος έφτασε χθες με ελικόπτερο super puma στην Κρήτη και προήδρευσε σύσκεψης στην Αντιπεριφέρεια Χανίων. Μαζί του στο κυβερνητικό κλιμάκιο είναι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος συνοδεύεται από τον υποστράτηγο της ΕΜΑΚ Γιάννη Πετρούτσο και εννεαμελές κλιμάκιο.

Από την πλευρά της περιφέρειας Κρήτης θα μετέχουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Χανίων Τάσος Κουρουπάκης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι και αιρετοί των Δήμων της περιοχής.

Από τεχνικής πλευρά μετέχει κλιμάκιο Μηχανικών του Υπουργείου. Πρόκειται για εμπειρογνώμονες της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών καθώς και μηχανικοί της Περιφέρειας Κρήτης.

Χθες αργά το βράδυ ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων η πρώτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.