Όλα τα Νέα

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Χανίων στο πλευρό των συμβασιούχων ΟΤΑ

Συμβασιούχοι Κοινοφελούς

300

Μπροστά σε νέο γύρο μαζικών απολύσεων βρίσκονται χιλιάδες συμβασιούχοι της Κοινωφελούς Εργασίας. Το έργο χιλιοπαιγμένο, οι απολύσεις βαφτίζονται “λήξεις των συμβάσεων”, για εργασία, που όμως είναι πάγια και διαρκή, χρήσιμη και αναγκαία για όλη την κοινωνία. Σε όλη τη χώρα για πάνω από 30.000 συναδέλφους εργαζόμενους από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ τελειώνουν οι παρατάσεις που είχαν πάρει το καλοκαίρι και απολύονται. Δίπλα τους χιλιάδες ακόμα παρατασιούχοι, απολύονται ή κρατιούνται με τα ασφαλιστικά μέτρα δίνοντας σκληρό αγώνα για να παραμείνουν στη δουλειά τους.

Με την εργασία τους, οι συμβασιούχοι (8μηνα, παρατασιούχοι, κλπ.) καλύπτουν βασικές ανάγκες στους δήμους, όπως φαίνεται και από πρόσφατο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και του Δήμου Χανίων (557/25-9/2019)
Ο νέος γύρος απολύσεων και περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες είναι μέσο για να εξασφαλισθούν τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα. Οι συμβασιούχοι κρατούνται σε διαρκή ομηρία. Όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και η σημερινή, με την πολιτική της συνεχίζουν να μετατρέπουν τους ανθρώπους σε προσωρινούς, ενώ οι θέσεις εργασίας είναι μόνιμες και αναγκαίες.

Είναι γνωστό το πάγιο αίτημα εκπαιδευτικών και γονιών σε όλες τις βαθμίδες για τη γραμματειακή και γενική υποστήριξη με μόνιμο προσωπικό σε όλα τα σχολεία. Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, κωφεύει σε αυτό το πάγιο αίτημα, με την ικανοποίηση του οποίου αποδεσμεύεται χρόνος υπέρ του εκπαιδευτικού έργου και βελτιώνονται οι απαραίτητες διοικητικές και άλλες εργασίες.

Οι υπεύθυνοι της γραμματειακής υποστήριξης και γενικών καθηκόντων αποδεδειγμένα βοηθούν στη λειτουργία των σχολείων, και συνεισφέρουν στο να αντιμετωπιστούν οι πρόσθετες δυσκολίες διοικητικού και γραφειοκρατικού έργου. Ο ΣΕΠΕ Χανίων κατανοώντας την αγωνία των συναδέλφων αλλά και την πραγματική ανάγκη για κάλυψη του συνόλου των αναγκών για τη λειτουργία των σχολείων, διεκδικεί:

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών για τη λειτουργία των σχολείων, με προκήρυξη νέου διαγωνισμού με μοριοδότηση και κυρίαρχο κριτήριο την προϋπηρεσία.
• Άμεση πρόσληψη εργαζομένων γραμματειακής υποστήριξης και γενικών καθηκόντων.
• ·Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
• ·Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για δημιουργία μόνιμων θέσεων γραμματειακής και γενικής στήριξης των σχολείων (τραπεζοκόμοι, σχολικοί φύλακες κ.λ.π.).
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ