Όλα τα Νέα

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

94
Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), χαιρετά και τιμά την 45η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973.

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του τότε αποκτούν από τις ίδιες τις εξελίξεις περιεχόμενο πιο επίκαιρο από ποτέ, ενάντια στη βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή και βέβαια με τη συμβολή και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναδεικνύεται ο καλύτερος μαθητής του ΝΑΤΟ και η Ελλάδα ο «προτιμώμενος εταίρος των ΗΠΑ». Φέρνει σε πέρας όλες τις αποστολές που της ανατίθενται, όπως τη συμφωνία των Πρεσπών που θα εντάξει την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Δίνει γη και ύδωρ στους Αμερικάνους. Βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια.

Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να ορθώσουμε το ανάστημα μας απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να εντείνουμε την πάλη μας ενάντια στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή σ’ αυτά, με την αξιοποίηση βάσεων και υποδομών. Να μην επιτρέψουμε να θυσιαστούν τα παιδιά μας στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Η πάλη για αποδέσμευση της χώρας μας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πάλη για μία ζωή με δικαιώματα στην εργασία, στη μητρότητα στον ελεύθερο χρόνο. Γι’αυτό συμμετέχουμε στη συγκέντρωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη στις 18:00, στην πλατεία Νέων Καταστημάτων και διεκδικούμε:

– να κλείσουν οι βάσεις και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη χώρα μας,
– να επιστρέψουν όλες οι μονάδες και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό,
– να φύγουν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη χώρα και τα Βαλκάνια. Έξω και οι στόλοι τους από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο,
-καμία εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της χώρας γενικότερα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών.