Όλα τα Νέα

Ο Τούρκος δικαστής απειλεί τους δύο στρατιωτικούς με “ύποπτα στοιχεία”!

282
Ο Τούρκος δικαστής στην Αδριανούπολη απέρριψε σήμερα το αίτημα αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών που σημειωτέον έχουν φυλακιστεί χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Στο σκεπτικό του Τούρκου δικαστή γίνεται λόγος για “ύποπτα στοιχεία” που επισείουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια. Αυτό απλά σημαίνει ότι το καθεστώς “μαγειρεύει” τα δήθεν στοιχεία κατά το δοκούν:
«υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι».

Ακολουθεί το “σκεπτικό” της απόφασης για τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται χωρίς λόγο στις τουρκικές φυλακές :

«Υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι, υπάρχει η άποψη ότι θα διαφύγουν από την Τουρκία σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι επειδή δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία.

Οι αποδείξεις δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί. Υπάρχει η άποψη ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν επειδή συνεχίζεται η έρευνα του ψηφιακού υλικού.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, ο τρόπος που έγινε και ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους και δεν θα υπάρξει αλλαγή στους όρους κράτησή τους».