Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν κι άλλο εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης

Με ανακοίνωση τους μέσω της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου,οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης, αναφέρουν ότι το περασμένο Σάββατο, εξερράγη η μπαταρία ενός κλαρκ με αποτέλεσμα ο εργοδηγός να τραυματιστεί στα μάτια και το πρόσωπο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα συνέβη το Σάββατο 05/10 στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη ΒΙΠΕΗ. Η μπαταρία του κλάρκ εξερράγη, τραυματίζοντας σοβαρά στα μάτια και στο πρόσωπο τον εργοδηγό . Η κατάσταση στο εργοστάσιο έχει γίνει πλέον άκρως επικίνδυνη καθώς τα εργατικά ατυχήματα, ο κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή δεν εγκυμονεί μόνο στους χώρους της παραγωγής αλλά ουσιαστικά σε όλο το εργοστάσιο, σε κάθε πόστο. Με λίγα λόγια ακόμα και το να διασχίσεις περπατώντας την μονάδα μπαίνει η ζωή σου σε κίνδυνο!

Δυστυχώς θα αναγκαστούμε να τονίσουμε ακόμη μια φορά ότι η διαδικασία συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού δεν είναι δευτερεύον καθήκον, ούτε προαιρετικό, και αποτελεί βασικό παράγοντα πρόκλησης εργατικών ατυχημάτων. Έχει σοβαρή ευθύνη η εργολάβος εταιρία για την κατάσταση.

Δεν πέρασε ούτε μήνας από την παρέμβαση των εργαζομένων και του σωματείου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου όπου αναδείχτηκε και το ζήτημα των συνθηκών εργασίας και των εργατικών ατυχημάτων, παρόλα αυτά συνεχίζουμε να μετράμε σακατεμένους εργάτες .

Την ίδια στιγμή παραμένει αναπάντητο από πλευράς υπουργείου εσωτερικών και το αίτημα για συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων για την επίλυση των ζητημάτων του εργοστασίου της ανακύκλωσης.

Το αίμα που αργά η γρήγορα θα τρέξει στο εργοστάσιο θα είναι στα χέρια και του Δήμου Ηρακλείου και της Κυβέρνησης.

Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον εργοδηγό”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.