Όλα τα Νέα

Οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κόλλησαν στη γραφειοκρατία

Ο σχεδιασμός των υπουργείων Περιβάλλοντος και Εσωτερικών σκόνταψε στις χρόνιες αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης - Δεν υπάρχει κοινή βάση δεδομένων για τα ακίνητα και τα στοιχεία της «ταυτότητάς» τους δεν είναι πλήρη

232

Οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, οι οποίες θα λειτουργούσαν ως «βαλβίδα αποσυμπίεσης» της κρίσης που δημιούργησε στην κυβέρνηση η τραγωδία στο Μάτι, τελικά αποδεικνύεται δύσκολο έργο για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι επικεφαλής των υπουργείων Περιβάλλοντος και Εσωτερικών πιάστηκαν αδιάβαστοι όταν την 1η Αυγούστου δήλωναν ότι οι διαδικασίες κατεδαφίσεων θα συμπτυχθούν και «μπορεί να είναι πάρα πολύ σύντομες, θέμα ημερών ή πολύ λίγων εβδομάδων».

Οι θεσμικές αλλαγές έγιναν. Εκδόθηκε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ώστε να είναι δυνατή άμεσα η κατεδάφιση αυθαιρέτων με υπουργική απόφαση. Δόθηκε και η δυνατότητα επέκτασης υφιστάμενων συμβάσεων κατεδαφίσεων αλλά και απευθείας αναθέσεων για έργα κατεδαφίσεων, ωστόσο με μικρό προϋπολογισμό 135.000 ευρώ (για μεγαλύτερο απαιτείται διαγωνισμός), ο οποίος φτάνει δεν φτάνει για 25-30 κατεδαφίσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.