Όλα τα Νέα

Οι πυροσβέστες στο “Ελ. Βενιζέλος” πάλευαν στο σκοτάδι με τις φλόγες [Video]

Στη δημοσιότητα έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία ένα βίντεο από το εσωτερικό του φλεγόμενου «Ελευθέριου Βενιζέλος»

296
Στο οπτικοακουστικό υλικό διάρκειας ενός λεπτού και 44 δευτερολέπτων φαίνεται η προσπάθεια των πυροσβεστών, οι οποίοι παλεύουν στο απόλυτο σκοτάδι με τις φλόγες και τους καπνούς να σβήσουν την φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Τρίτη στο πλοίο της ΑΝΕΚ, την ώρα που αυτό εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Χανιά.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το έργο της Πυροσβεστικής είναι δύσκολο, καθώς κρατώντας στο ένα χέρι τους φακούς και στο άλλο αντλίες νερού, προσπαθούν να προσεγγίσουν με αργά και σταθερά βήματα το γκαράζ Νο 3, στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά.

Μάλιστα, το έργο κατάσβεσης των πυροσβεστών δεν δυσκόλεψαν μόνο οι καπνοί, αλλά και τα οχήματα που βρίσκονταν μέσα στο πλοίο, τα οποία στο σύνολο ήταν 232 και έπιαναν πολύ χώρο στο γκαράζ, αφήνοντας έτσι περιορισμένο χώρο στους πυροσβέστες που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το σημείο.

Όσο για τις θερμοκρασίες μέσα στο πλοίο, τα στοιχεία σοκάρουν, καθώς, μέσα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχαν αναπτυχθεί θερμοκρασίες ύψους 500 βαθμών Κελσίου!

Οι θερμοκρασίες μάλιστα ήταν ανάλογες αυτών που καταγράφηκαν στο Μάτι, όταν οι φονικές πυρκαγιές στοίχισαν ανθρώπινες ζωές και την περιουσία εκατοντάδων ανθρώπων.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά έχει σβήσει εντελώς στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο εσωτερικό του «Ελευθέριος Βενιζέλος»:

Πηγή: iefimerida.gr