Οι Τούρκοι απέλασαν Ελληνα φερόμενο ως τρομοκράτη

Η απέλαση έγινε στο πλαίσιο της επιχείρησης της τουρκικής αστυνομίας για την επιστροφή όλων των ξένων τρομοκρατών μαχητών (τζιχαντιστών) στις χώρες τους

Εναν Ελληνα φερόμενο ως τρομοκράτη απέλασε η Αγκυρα το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, η απέλαση έγινε στο πλαίσιο της επιχείρησης της τουρκικής αστυνομίας για την επιστροφή όλων των ξένων τρομοκρατών μαχητών (τζιχαντιστών) στις χώρες τους.Συνεχίζεται η επιστροφή των ξένων τρομοκρατών μαχητών στις χώρες καταγωγής τους. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ένας ελληνικής καταγωγής τρομοκράτης απελάθηκε στη χώρα του» αναφέρεται χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Τον περασμένο μήνα η Τουρκία αύξησε τις επιστροφές υπόπτων ξένων μελών του Ισλαμικού Κράτους -οι οποίοι είτε κρατούνταν στις τουρκικές φυλακές ή στη Συρία- πίσω στις χώρες καταγωγής τους, λέγοντας ότι η χώρα «δεν είναι ξενοδοχείο» για ξένους μαχητές.

Περισσότεροι από εξήντα από τους τελευταίους έχουν απελαθεί, συμπεριλαμβανομένων υπόπτων από τις ΗΠΑ, τη Δανία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και την Ολλανδία.

Απέλαση έντεκα Γάλλων

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η Άγκυρα απέλασε επίσης έντεκα άτομα γαλλικής υπηκοότητας, ύποπτα ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Εσωτερικών.

Μια σύντομη ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι έντεκα «ξένοι τρομοκράτες μαχητές» επεστράφησαν στη χώρα τους, χωρίς να διευκρινίζεται κάτι περισσότερο σχετικά με την ταυτότητα των υπόπτων.

«Η απέλαση ξένων τρομοκρατών μαχητών συνεχίζεται. Στο πλαίσιο αυτό, έντεκα γάλλοι πολίτες στέλνονται πίσω» αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.