Όλα τα Νέα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού εξακολουθεί να σιωπά

160
«Έχουν περάσει ήδη 15 ημέρες από τη δημοσιοποίηση της λίστας του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται πολλά μνημεία και η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού εξακολουθεί να σιωπά», τονίζει σε δήλωσή της η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η δήλωση της κ. Κεφαλογιάννη:

«Έχουν περάσει ήδη 15 ημέρες από τη δημοσιοποίηση της λίστας του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται πολλά μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας.

Η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, η οποία φέρει την αντικειμενική ευθύνη για την παράλειψη εξαίρεσης κωδικών που αφορούν σε πολιτιστικό απόθεμα, εξακολουθεί να σιωπά. Δεν έχει φροντίσει, ως όφειλε, να εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Πόσα και ποια ακίνητα αφορούν οι συγκεκριμένοι κωδικοί;

Τι πρόκειται να πράξει, για να διασφαλίσει ότι η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας ανήκει και προστατεύεται αποκλειστικά από το ελληνικό κράτος, όπως άλλωστε προβλέπει το Σύνταγμά μας;

Ας κατανοήσει, έστω και τώρα, το Υπουργείο Πολιτισμού, ότι η προχειρότητα, η μετάθεση ευθυνών και η προσπάθεια υποβάθμισης του ζητήματος δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές».