Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο ΣΥΡΙΖΑ συµπυκνώνει όλα τα δεινά της Μεταπολίτευσης .

Το σχέδιο του κ. Τσίπρα είναι να κονιορτοποιήσει ολόκληρο το πολιτικό σύστηµα, ενώ το σχέδιο της Ν∆ είναι να βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση και να την επαναφέρει σε τροχιά ανάπτυξης, τονίζει η βουλευτής της Α’ Αθηνών

Ελάχιστη κοινωνικη αναφορά έχουν κατά την Ολγα Κεφαλογιάννη οι κινήσεις εντυπωσιασµού και οι «µεταγραφές» προσώπων από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, αντιτείνοντας ότι η κατεξοχήν δύναµη προόδου είναι η Νέα ∆ηµοκρατία.

Η βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν∆ επιµένει, δε, ότι η κυβέρνηση του κόµµατός της θα έχει την ιδιοκτησία ενός εµπροσθοβαρούς µεταρρυθµιστικού σχεδίου και ως εκ τούτου θα είναι σε θέση να διεκδικήσει χαµηλότερο στόχο για το πρωτογενές πλεόνασµα.

Ποιος είναι ο εκλογικός πήχης της Νέας ∆ηµοκρατίας στις εθνικές εκλογές; Η αυτοδυναµία είναι αυτοσκοπός ή θεωρείτε πως µια κυβέρνηση συµµαχίας µπορεί να αντιµετωπίσει πιο αποτελεσµατικά τα προβλήµατα του τόπου;

H Ν∆ έχει ως πρωταρχικό στόχο να εκφράσει την ευρύτατη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. ∆εν ζητάµε µια ψήφο καταδίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητάµε τη θετική ψήφο των Ελλήνων για να βγάλουµε τη χώρα οριστικά από την κρίση, να την επαναφέρουµε σε τροχιά ανάπτυξης, να αποτινάξουµε τις ζοφερές για τη ∆ηµοκρατία µας πρακτικές που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυτές της εργαλειοποίησης και της περιφρόνησης των θεσµών. Προσωπικά, κ. Μουρελάτο, είµαι εξαιρετικά αισιόδοξη για την εκλογική επίδοση της Νέας ∆ηµοκρατίας και την ισχυρή εντολή στο πρόγραµµά µας. Από εκεί και πέρα, εννοείται ότι η επόµενη κυβέρνηση της Ν∆ και του Κυρ. Μητσοτάκη θα αναζητήσει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις για τις µεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα µας.

Η κυβέρνηση σας κατηγορεί για ακροδεξιά στροφή, στον απόηχο της κύρωσης της Συµφωνίας των Πρεσπών. Υπάρχει κατ’ εσάς τέτοιο θέµα;

Ακροδεξιά στροφή η Ν∆; Οσο ακροδεξιά είναι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που αντιτίθεται στη Συµφωνία των Πρεσπών, άλλο τόσο ακροδεξιά είναι και η Ν∆. Θα µπορούσε να προκαλεί γέλιο η συνεχής προσπάθεια του κ. Τσίπρα να ανακαλύψει «εχθρούς», αν δεν υπέσκαπτε τη θεµελιώδη πολιτική και κοινωνική ενότητα που χρειάζεται η χώρα µας για την αντιµετώπιση των προκλήσεων τόσο στο εσωτερικό όσο και στη διεθνή σκηνή. Η Ν∆ υπήρξε ιστορικά -και παραµένει- η µεγάλη πατριωτική παράταξη που υπηρέτησε τα εθνικά συµφέροντα και έβαλε τη σφραγίδα της σε κορυφαίες επιλογές που εµπέδωσαν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Είναι η παράταξη που όρθωσε το ανάστηµά της, που λειτουργεί ως ο κυµατοθραύστης απέναντι στον αριστερό και τον δεξιό λαϊκισµό, απέναντι στους ακραίους εθνικιστές και τους πατριδοκάπηλους. Ο κ. Τσίπρας επιθυµεί την κονιορτοποίηση του πολιτικού συστήµατος προκειµένου να µπορεί να ελέγξει τις εξελίξεις. Το επιχείρησε έναντι της Ν∆ µε τις «Πρέσπες». Του γύρισε µπούµερανγκ.

Η επόµενη κυβέρνηση της Ν∆ και του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αναζητήσει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις για τις µεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα µας

Πώς αξιολογείτε το προωθούµενο από την κυβέρνηση άνοιγµα στην Κεντροαριστερά; Εκτιµάτε ότι η Ν∆ µπορεί να εκφράσει τις ανησυχίες των κεντρώων και προοδευτικών ψηφοφόρων;

Οι κινήσεις πρόκλησης εντυπωσιασµού από πλευράς του πρωθυπουργού δεν εµπεριέχουν καµία πολιτική δυναµική, δεν έχουν την ελάχιστη κοινωνική αναφορά.

Πρόκειται για µεταγραφές προσώπων στο σχέδιο του κ. Τσίπρα να µετατρέψει το κόµµα του από Συνασπισµό της Αριστεράς σε Συνασπισµό της εξουσίας. Στηρίζεται σε µια κοινοβουλευτική πλειοψηφία ατάκτων από την Αριστερά, την ακροδεξιά, τους λαϊκιστές. Η συγκολλητική ουσία όλων αυτών δεν είναι παρά η «καρέκλα».

Αµέσως µετά τις εκλογές το εγχείρηµα θα αποδειχθεί πόσο συγκυριακό ήταν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι πιο συντηρητικό, λαϊκίστικο και αναχρονιστικό.

Συµπυκνώνει όλα τα δεινά της Μεταπολίτευσης. H Ν∆ έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι η δύναµη προόδου στη χώρα, η µόνη πολιτική δύναµη που µπορεί να επιτύχει την απελευθέρωση των δυνατοτήτων των Ελλήνων από τα δεσµά του κρατισµού και της αναξιοκρατίας µε την οποία την έχει δέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύει σηµαντικό πολιτικό κεφάλαιο στη µείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασµα. Εάν δεν επαληθευθεί η συγκεκριµένη δέσµευση, υπάρχει plan b για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονοµίας;

Ορθώς αναφέρατε ότι ο πρόεδρος της Ν∆ επιµένει στην ανάγκη αναθεώρησης των στόχων για τα πλεονάσµατα ως προϋπόθεση για τη µείωση της φορολογίας σε πολίτες και επιχειρήσεις και την αναθέρµανση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας. Και δεν είναι ο µόνος.

Μόλις προχθές ο ίδιος ο επίτροπος Μοσκοβισί αναγνώρισε ότι τόσο υψηλά πλεονάσµατα όπως αυτά µε τα οποία δέσµευσε τη χώρα ο κ. Τσίπρας δεν είναι βιώσιµα και θα πρέπει να αλλάξουν.

Η αυριανή κυβέρνηση της Ν∆, αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της χώρας, θα επιτύχει τις αλλαγές εκείνες που απαιτούνται για µια νέα «άνοιξη» της οικονοµίας. Εµείς, κ. Μουρελάτο, δεν θα συρθούµε πίσω από τις εξελίξεις. Θα έχουµε την ιδιοκτησία των µεταρρυθµίσεων.

Και η ανάπτυξη που θα έρθει ως αποτέλεσµα αυτών θα µας δώσει σε δεύτερο χρόνο τη δυνατότητα και την αξιοπιστία που απαιτείται για να ξανασυζητήσουµε ανοιχτά ζητήµατα όπως είναι τα πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσµατα. Μόνον έτσι µπορεί πραγµατικά να υπάρξει ελπίδα στη χώρα.

∆ιατελέσατε υπουργός Τουρισµού την περίοδο 2012-2014 και ξέρετε καλά τον χώρο αυτό. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το 2019 θα είναι µια χρονιά µε δυσκολίες για τον ελληνικό τουρισµό. Ποια είναι η γνώµη σας;

Οταν ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο του τουρισµού, το 2012, τα πράγµατα ήταν εξαιρετικά δύσκολα. ∆ουλέψαµε µε µέθοδο, είχαµε στρατηγική δεκαετίας, κάναµε µεταρρυθµίσεις που απέδωσαν τα µέγιστα.

Τα αποτελέσµατα αυτής της πολιτικής τα βλέπουµε ακόµα και σήµερα. Το υπουργείο Τουρισµού από το 2015 και µετά σταµάτησε αυτήν τη µεταρρυθµιστική στρατηγική και αρκέστηκε στο να πανηγυρίζει για τις αφίξεις. Εβλεπε το δέντρο και έχανε το δάσος. Την απραξία αυτή, δυστυχώς, θα την πληρώσουµε πολύ σύντοµα. Ο τουρισµός χρειάζεται ένα νέο πλάνο για την επόµενη δεκαετία.

Ασκείτε δριµύτατη κριτική για την πολιτική που εφαρµόζεται στον τοµέα του Πολιτισµού. Ως τοµεάρχης Πολιτισµού ποιο είναι το σχέδιό σας για την επόµενη µέρα;

Ασκούµε κριτική για τα χαµένα χρόνια και στον τοµέα του Πολιτισµού. Για την απορρύθµιση θεσµών, την απραξία πολιτικών, την αδιαφορία για τους ανθρώπους των γραµµάτων και των τεχνών.

Εµείς πιστεύουµε σε ένα νέο εθνικό σχέδιο, που θα µετατρέψει τον πολιτισµό σε παράγοντα ευηµερίας και κοινωνικής συνοχής.

Στον χώρο του πολιτισµού συντελείται µια σηµαντική επανάσταση δηµιουργικότητας σε πολλές χώρες του κόσµου. Πολιτισµικές και δηµιουργικές βιοµηχανίες αποτελούν νέα ισχυρά εργαλεία ανάπτυξης. Θέλουµε να είµαστε στην πρώτη γραµµή αυτών των αλλαγών.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.