Όλα τα Νέα

Ολομέτωπη επίθεση Γιάννη Κεφαλογιάννη στην Κυβέρνηση

217

Σε μια ολομέτωπη επίθεση αναφορικά με τις κυβερνητικές ανακολουθίες προχώρησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Αρχικά, προχώρησε σε μια σκληρή κριτική αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης τονίζοντας πως ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανέναν λόγο να μην αποδεχτεί την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να τεθούν αναθεωρητέα όλα τα άρθρα του Συντάγματος που επιθυμούν τα δημοκρατικά κόμματα.

Με αυτόν τον τρόπο οι ίδιοι οι πολίτες, με την επιλογή τους στις επερχόμενες εκλογές, θα αποφασίσουν την κατεύθυνση της αναθεώρησης.

Παράλληλα, τόνισε πως «σήμερα περισσότερο από ποτέ, κανένας δεν μπορεί να είναι αντίθετος στην κατάργηση των προνομίων που εμποδίζουν την απρόσκοπτη ποινική δίωξη υπουργών.

Η αλλαγή του άρθρου 86 για το νόμο περί ευθύνης υπουργών συμπεριλαμβάνεται στην πρόταση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στην κατεύθυνση μιας ευρύτατης αναθεώρησης του καταστατικού χάρτη».

Στη συνέχεια, με αφορμή την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Κατρούγκαλου σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Κεφαλογιάννη στη Βουλή αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου για χρηματοδότηση της Κυβέρνησης από τον επιχειρηματία Σόρος τόνισε ότι «Ο κ. Κατρούγκαλος προσπαθεί και πάλι να τετραγωνίσει τον κύκλο, αποφεύγοντας να μπει στην ουσία της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσα για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου περί χρηματοδότησης της Κυβέρνησης από τον επιχειρηματία Σόρος.

Το μόνο που κατάφερε ήταν να αδειάσει τον κ. Καμμένο, υιοθετώντας στην ουσία τις κατηγορίες του κ. Κοτζιά ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτοξεύει τόνους λάσπης εναντίον του αναφορικά με τις σχέσεις του κ. Σόρος με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεχνάει βέβαια ότι ο κ. Καμμένος σε γραπτή του απάντηση παραδέχεται την αναφορά του αυτή! Επιπλέον, ανέπτυξε και μια επικίνδυνη για την δημοκρατία θεωρία, ότι η άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου της αντιπολίτευσης προς την εκτελεστική εξουσία είναι ένα “φτηνό μέσο για την πολιτική”!

Τους αφήνουμε στην κρίση του Ελληνικού λαού και ελπίζουμε όταν κληθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, οι πρωταγωνιστές αυτής της ιλαροτραγωδίας να μπορέσουν να δώσουν πιο συγκεκριμένες απαντήσεις».