Οπαδοί ΠΟΑ: “Η ομάδα θα συμμετάσχει σε έναν όμιλο παρωδία”

Από τις τάξεις των οπαδών της ομάδας του Ατσαλένιου εκφράζοντας διαφωνίες για τη νέα Γ’ Εθνική

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την σελίδα “Poa Atsaleniou Club”:

“Τελικά μετά ‘’κόπων και βασάνων’’ φθάσαμε προ των πυλών για την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής 2019-20, όπου για ακόμα μια φορά, θα συμμετάσχει και η ομάδα της καρδιά μας, σε ένα όμιλο παρωδία, όπως αυτόν του 8ου ομίλου, ο οποίος αποτελείται μόνο από εννέα ομάδες, από το νησί της Κρήτης και μόνο. Με την ‘’πρωτοτυπία’’ των play off/pay out για να εμπεδώσει η μια ομάδα την άλλη, μέχρι εσχάτων!
Παρ’ όλο λοιπόν, που ένας τέτοιος όμιλος φαινομενικά φαντάζει ‘’ιδανικός’’ (ένεκα οικονομικών ελαφρύνσεων των σωματείων από τις μετακινήσεις τους, από και προς την Αττική, κάτι που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε δοθεί λύση από την εκάστοτε πολιτεία
εδώ και πολλά χρόνια, αν πραγματικά ευαισθητοποιούνταν για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο), παρ’ όλο που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ( ένεκα πολιτικών παιχνιδιών και μη) ότι τελικά κατάφεραν κάτι εξαίρετο που όλοι εδώ επιζητούσαν (κάτι που ουσιαστικά κανείς δεν το επιθυμούσε αλλά ταυτόχρονα κανένα Κρητικό σωματείο δεν εξέφρασε την άρνηση του με επίσημο τρόπο), παραβλέποντας την ουσία, η οποία εστιάζεται σε ένα όμιλο χωρίς κανένα ίχνος επιπρόσθετης αίγλης πέρα των κλειστών ορίων του νησιού, στην ’’υποτίμηση’’ των Κρητικών σωματείων που συμμετέχουν σε ένα τέτοιο όμιλο, μιας που προάγει την ‘’υποβάθμιση’’ του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου κάνοντας το ‘’ανταγωνιστικό’’ . . . μόνο με βήματα προς τα πίσω, θυμίζοντας παλιές ξεχασμένες εποχές (με ότι αυτό συνεπάγεται)
Από την άλλη . . . . καλώς ή κακώς, ένας τέτοιος όμιλος (εφόσον τελικά επικράτησε με την δομή αυτή, παρά την διαφωνία μας που ήδη αναφέραμε) αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, αποτελεί μια άμεση δίοδο για το ‘’όνειρο’’, αποτελεί ένα καθοριστικό ραντεβού με την ίδια μας την υπόσταση ως Σωματείο και μας προσκαλεί – ”καταδικάζει” σε ένα και μόνο ρόλο: ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ !
Βάση ονόματος, βάση των χρόνων, του σεβασμού αλλά κυρίως της Αίγλης που κουβαλάμε στις πλάτες μας εδώ και 68 χρόνια στα τοπικά δρώμενα της πόλης του Ηρακλείου αλλά και του νησιού μας γενικότερα, ο συγκεκριμένος όμιλος, δεν μας αφήνει τα περιθώρια για κάτι διαφορετικό, δεν μας αφήνει τα περιθώρια να σκεφτόμαστε καν κάτι ‘’συμβιβαστικό’’ εκτός από αυτό που επιτάσσουν όλα τα παραπάνω, ώστε η ομάδα να θέσει στόχους όραμα και κίνητρο που να αγγίξει το ‘’Θαύμα’’, γιατί πιστεύουμε ότι πλέον το πλήρωμα του χρόνου έχει έρθει για κάτι τέτοιο, αρκεί να υπάρχει εμφατική θέληση και δράση για την μοναδική ίσως ευκαιρία που μας δίδετε την δεδομένη χρονική στιγμή !
Ευχόμαστε μια όμορφη ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους, με ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ την Υγεία πρωτίστως, και κατόπιν . . . .τον Π.Ο.Α !”

Τα σχόλια είναι κλειστά.