Ωρες κοινής… ανησυχίας- Τα μεσημεριανά τηλεφωνήματα κινητής

Γράφει η Αλκυόνη Χριστοδουλάκη

Κανένας, και εννοώ πραγματικά κανένας μας δεν έχει γλιτώσει από την επιδημία των μεσημεριανών τηλεφωνικών ενημερώσεων από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Δηλαδή είναι τόση η καθολικότητα του θέματος που έχω αρχίσει να πιστεύω αναμφίβολα πως ακόμα κι οι ίδιοι οι διευθυντές των εταιρειών, δέχονται τηλεφωνήματα προσφορών από αντίπαλες εταιρείες. Το πρόβλημα όμως δεν έγκειται στην ενημέρωση, ή την προώθηση ή την προσφορά, αλλά τις ώρες που πραγματοποιούνται τα τηλεφωνήματα!

Τι συμβαίνει με σας κύριοι; Τα καταστατικά των εταιρειών απαιτούν να καλούν οι εργαζόμενοι στα κινητά μας μόνο μεταξύ 14.00 με 16.30; Ακόμα και τα ανεπιθύμητα τηλεφωνήματα για τα τραπεζικά χρέη μας, έχουν την αξιοπρέπεια να σέβονται τις μεσημεριανές μας ώρες.

Καταλαβαίνω ότι ειδικά τώρα ,που η δυσκολία επιβίωσης μας βρίσκεται στο ζενίθ, γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι κάνουν δύο και τρεις δουλειές και πιθανότατα θα τους πετύχετε σε κάποιο γραφείο, αυτό όμως δε σας επιτρέπει να χτυπάτε κατά ριπάς τα κουμπάκια στον υπολογιστή σας και να μας βομβαρδίζετε με τις απελπισμένες προσπάθειες αλλαγής εταιρείας μεσημεριάτικο!

Η νεαρή μάνα, που μόλις έχει καταφέρει να κοιμίσει το μωρό που όλη μέρα κλαίει με κολικούς, πρέπει να αφήσει το κινητό της στην ταράτσα του γείτονα για να καταφέρει να ξεκουραστεί για μια ώρα; Τα κινητά ουσιαστικά είναι για μια ώρα ανάγκης, συνεπώς δε μπορεί ο μεροκαματιάρης να το βάλει στο αθόρυβο όταν έχει δύο ώρες να ξαπλώσει πριν τη δεύτερη δουλειά του, ώστε να γλιτώσει από την πραγματικά ακατάλληλη συμπεριφορά σας! Μπορεί κάτι να συμβεί, σίγουρα θα διακόψει τη μοναδική ξεκούραση της ημέρας του για να πάει τη μητέρα του στο νοσοκομείο, όχι όμως και για να ακούσει μια κοπέλα στην άλλη γραμμή, που δε φταίει σε τίποτα κι εκείνη, να του αραδιάζει τους λόγους που η δική του εταιρεία δεν τον καλύπτει!

Έχουμε καταχωρίσει όλοι τα στοιχεία μας πλέον, ώστε να υπάρχει ασφάλεια! Ώστε να μην πραγματοποιούνται παράνομες ενέργειες με μη καταχωρημένους αριθμούς κινητής! Δεν νομίζω ότι το τηλέφωνο στις 3 το μεσημέρι για να μου ανακοινώσετε ότι γνωρίζετε με το νόμο το τηλέφωνο μου, το όνομά μου, τα στοιχεία μου, αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας! Και το ότι είστε ένας ξένος και έχετε μπροστά σας όλα τα προσωπικά μου δεδομένα, χωρίς να φοβάστε να τα χρησιμοποιήσετε, είναι ήδη αρκετά ψυχωτικό…

Μας φακελώνετε. Δεν ξέρω αν μας “ψεκάζετε”. Τουλάχιστον μη μας ενοχλείτε για δύο ώρες το μεσημέρι…

Τα σχόλια είναι κλειστά.