Οργή για το τραχήλατο μπαρ στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Αναστάτωση και οργή έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Ρεθύμνου η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να δοθεί άδεια σε επιχειρηματία με τραχήλατο μπαρ το Σάββατο στην πλατεία Μικρασιατών.

Οι επιχειρηματίες της πόλης αντιδρούν στην απόφαση αυτή, καθώς, όπως υποστηρίζουν, τις καρναβαλικές ημέρες, πάντα περιμένουν να δουλέψουν με τις εισροές του κόσμου που έρχεται για να απολαύσει το καρναβάλι μας, κι ένα τραχήλατο μπαρ, θα τους προκαλέσει ζημία. Πρόβλημα, όπως τονίζουν, θα προκαλέσει το γεγονός ότι πολύς κόσμος θα κάνει κατανάλωση από αυτό το μπαρ και έπειτα,αν δεν προσπεράσει εντελώς τα τοπικά καταστήματα, σίγουρα θα καταναλώσει πολύ λιγότερα προιόντα από εκείνα αφού θα έχει εξυπηρετηθεί ήδη.

Παράλληλα, οι ανήλικοι καρναβαλιστές θα προτιμήσουν να αγοράσουν αλκοόλ από το εν λόγω μπαρ, δεδομένου ότι είναι αδύνατον να εποπτευτεί επιτυχώς. Αυτή η σκέψη έχει προκαλέσει έντονη οργή σε κατοίκους, γονείς αλλά και φορείς της πόλης.

Με δεδομένο το παρελθόν των ποσοστών μέθης στην πόλη μας τις ημέρες του καρναβαλιού, είναι εύλογη η ανησυχία όλων για την επικείμενη κατάσταση που θα βιώσει φέτος το νοσοκομείο του Ρεθύμνου.

Ας θυμίσουμε ότι πέρσι 40 συνολικά άτομα διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο φέροντας συμπτώματα μέθης και ανάμεσά τους τέσσερις ανήλικοι, 15 με 16 ετών. Τόσο οι ανήλικοι όσο και τα υπόλοιπα άτομα αντιμετωπίστηκαν στα επείγοντα και έφυγαν όλοι λίγες ώρες αργότερα και ευτυχώς δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ενώ το 2017 είχαν καταγραφεί περισσότερα περιστατικά μέθης και σε ανήλικους και σε ενήλικους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.