Όταν πίνει μια γυναίκα…

Οι γυναίκες και το αλκοόλ είναι μια μεγάλη και πικρή ιστορία. Σπάνια θα δει κανείς μια ευτυχισμένη γυναίκα με ένα βαρύ ποτό στο χέρι, ενώ στον αντρικό πληθυσμό, η κατανάλωση αλκοόλ είναι συνήθως ένα τυχαίο γεγονός που συνδέεται με την ευχάριστη παρέα.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν πίνει μια γυναίκα; Συνήθως πίνουμε για να ξεχαστούμε…Να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τις μεγάλες υποχωρήσεις που κάνουμε, τα όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, τις προδοσίες και αρκετά συχνά, κάποιο ασήκωτο φορτίο που κουβαλάμε στους ώμους κάθε λεπτό. Μέσα σε μερικά ποτήρια αλκοόλ, κρύβεται για μας ένας κόσμος διαφορετικός από εκείνον που μας απογοητεύει και μας πονάει.

Δεν έχουμε πρόβλημα να καθίσουμε μόνες, και, κλείνοντας τα μάτια, σε κάθε γουλιά να βρίσκουμε ένα συναίσθημα κορεσμού που λείπει από την πραγματικότητά μας. Προτιμάμε τη γλυκιά μοναξιά μας σε κάτι τέτοιες στιγμές.Ξέρουμε τι ζητάμε, ακόμα κι αν οι απαιτήσεις μας είναι μεγάλες, και είμαστε τόσο δοτικές ώστε να μας αξίζει.

Είμαστε πρακτικοί και συναισθηματικοί άνθρωποι, με αποτέλεσμα να έχουμε μια ιδιαίτερη ευελιξία και προσαρμοστικότητα σε ξένες καταστάσεις. Για αυτό, τη στιγμή που θα λυγίσουμε, τη στιγμή που μπορεί να θελήσουμε με ένα ποτήρι στο χέρι, σαν placebo ,παραισθησιογόνο, να βυθιστούμε για λίγο στην κρύπτη των σκέψεων μας, συμπαθάτε μας… Δώστε μας το χρόνο και το χώρο που τόσο έχουμε ανάγκη, κι ακόμα κι αν ο πόνος μας δε γιατρεύεται, εμείς θα επιστρέψουμε, με όλη τη δύναμη ψυχής που μας χαρακτηρίζει.

Δε μπορούμε όμως να στερηθούμε την απόδρασή μας, είτε αυτή ονομάζεται βότκα, είτε εκδρομή.Έτσι συνήθως πίνει πολύ μια γυναίκα. Κρατάει μέσα της τόσα πολλά μυστικά κρυμμένα, που κάποιες στιγμές νιώθει να πνίγεται στη μέση ενός σκοτεινού ωκεανού, σαν όλη της η ζωή να παλεύει να βγει ξανά στην επιφάνεια.

Όταν όμως θα δείτε μια γυναίκα να χαμογελάει αυθεντικά, να γαληνεύει το βλέμμα της, συνήθως στο χέρι της θα δείτε απλά ένα ποτηράκι κρασί…Αλλά όταν μας δείτε να πίνουμε έτσι μοναχικά, καλύτερη ιδέα θα ήταν να μη μας πλησιάσετε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από μια γυναίκα που πονάει και πίνει. Η έστω αν θέλετε οπωσδήποτε να έρθετε κοντά μας, φέρτε μας και πάγο.

Καλυψώ

Τα σχόλια είναι κλειστά.