Όλα τα Νέα

Πάνε για διαζύγιο ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙ ……

Η στάση που κρατούν η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν συμβαδίζουν, με το διαζύγιο να είναι προ των πυλών

288
Ολοένα και δυσκολότερη είναι η κοινή πολιτική πορεία για τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, όπως φάνηκε και από τις ομιλίες τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο επικεφαλής του Ποταμιού, αλλά και γενικότερα τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, είχαν συχνές διαφορές για τις απόψεις που εξέφραζαν σε βασικά πολιτικά ζητήματα.

Ωστόσο φαίνεται πως η εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις που διατύπωσαν για τη συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ, θα είναι η αφορμή για την οριστική ρήξη στις σχέσεις των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Γεννηματά εξέφρασε ανοιχτά τις επιφυλάξεις της για τη συμφωνία, την ώρα που ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι θα την υπερψηφίσει όταν έρθει στη Βουλή.

Βέβαια, η διάσταση απόψεων για το συγκεκριμένο θέμα είχε εκφραστεί νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο συγκάλεσε η Φώφη Γεννηματά, και στο οποίο αναζητήθηκε συμφωνία για τη στάση που θα κρατήσει ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς για το Σκοπιανό.

Εκεί, η πλευρά της προέδρους της ΔΗΣΥ εκφράστηκε αρνητικά για τη συμφωνία, με τους Γ. Παπανδρέου, Γ. Καμίνη και Θ. Θεοχαρόπουλο να κρατούν αντίθετη άποψη και να την υποστηρίζουν -όχι τόσο θερμά όσο ο κ. Θεοδωράκης.

Στο ΠΣ συμμετείχε τηλεφωνικά από το Στρασβούργο και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος υποστήριξε πως θα πρέπει το ΚΙΝΑΛ να κρατήσει μια μετριοπαθή στάση, ούτως ώστε να μην ταυτιστεί ούτε με τις απόψεις Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε και με αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστική είναι η φράση που φέρεται να είπε η κ. Γεννηματά προς τον επικεφαλής του Ποταμιού, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΠΣ.

«Φοβάμαι ότι είναι η τελευταία μας συνάντηση. Δεν έχω σκοπό να ακολουθήσω προτάσεις που θα διαλύσουν την παράταξη. Ο καθένας ας πάρει τον δρόμο του» τόνισε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με πηγές της Σεβαστουπόλεως, «στο πολιτικό συμβούλιο, πέντε από τα έξι μέλη του, υποστήριξαν την ίδια άποψη για τη συμφωνία ενώ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε διαφορετική άποψη.

Και σήμερα, καλούνται οι πέντε να ακολουθήσουν τη γραμμή του ενός».

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Ποταμιού, όταν αποφασίστηκε η συγκρότηση ενός νέου κινήματος, «δεν είχαμε κατά νου ότι θα επανασυστήσουμε ένα παρωχημένο μονοκρατορικό μοντέλο».