Πανεπιστήμια: Το φιάσκο «φέρνει» …. διετείς δομές!

«Προίκα» 50.000 ευρώ δίνει το υπουργείο Παιδείας σε καθεμία από τις νέες διετείς δομές τύπου επαγγελματικής κατάρτισης που συγκροτεί μέσα στα πανεπιστήμια, προσφέροντας μάλιστα στους αποφοίτους τους και ευνοϊκότερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια!

Πρόκειται για τις νέες δομές με τις οποίες φιλοδοξεί το υπουργείο Παιδείας να αντικαταστήσει τα δημόσια ΙΕΚ, για να οδηγήσει εκεί μόνο με βαθμό απολυτηρίου τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων.

Το υπουργείο Παιδείας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα συμπεριλάβει στο επόμενο πολυνομοσχέδιό του και διατάξεις με τις οποίες θα υπόσχεται επιπλέον αμοιβές σε όσους πανεπιστημιακούς διδάξουν στις νέες διετείς δομές, επιδόματα αλλά και μερική απαλλαγή από τα διδακτικά τους καθήκοντα.

Πάντως, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Παιδείας, «ας αρχίσει η λειτουργία των Διετών Προγραμμάτων στα ΑΕΙ και θα δούμε τι θα γίνει με τους αποφοίτους τους για να μπαίνουν στα πανεπιστήμια.

Προφανώς θα υπάρξει μια θετική ρύθμιση». Είναι προφανές έτσι ότι μετά το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται ότι οδηγεί ο περίφημος διαχωρισμός των τμημάτων των ΑΕΙ σε «κόκκινα» (υψηλής ζήτησης) και «πράσινα» (ελεύθερης πρόσβασης μόνο με το απολυτήριο), η εξαγγελία για «ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ» παίρνει άλλη μορφή.

-Τι θα γίνει με τους απόφοιτους για να μπουν στα πανεπιστήμια;

-Τι προτείνεται για τη φοίτηση στις νέες δομές;

-Πώς θα πληρώνονται οι διδάσκοντες;

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τετάρτης

Το φιάσκο «φέρνει» νέες διετείς δομές

Τα σχόλια είναι κλειστά.