Όλα τα Νέα

Πάνω από τρεις χιλιάδες θα τρέξουν στον ημιμαραθώνιο Κρήτης

219
Τις τρεις χιλιάδες αναμένεται να ξεπεράσουν οι συμμετοχές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, στον τρίτο ημιμαραθώνιο Κρήτης που θα γίνει την 1η Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι. Πέρα από τον ημιμαραθώνιο των 21 χιλιομέτρων, θα γίνουν και αγώνες πέντε και δέκα χιλιομέτρων.

Ο ημιμαραθώνιος Κρήτης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την ενασχόληση με τον μαζικό αθλητισμό, με στόχο τη διάδοση του εθελοντισμού, αλλά και της κοινωνικής προσφοράς. Αυτό τονίστηκε χθες σε συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης από τους συνδιοργανωτές του αγώνα, Περιφέρεια Κρήτης, Αθλητικός Σύλλογος Υγείας, Δήμος Μινώα και Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου
Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός με κοινωνική διάσταση, δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές.
Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Ζαχαρίας Καλογεράκης, είπε ότι πρόκειται για μια «πολύ σημαντική πρωτοβουλία, οι νέοι του τόπου με την διοργάνωση αυτή προβάλλουν και αναδεικνύουν περαιτέρω την περιοχή μας αλλά και τον αθλητισμό. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, που καταφέρνουν να συνεργάζονται από κοινού τόσοι πολλοί φορείς, σύλλογοι, εθελοντές για την ανάδειξη του μαζικού αθλητισμού με κοινωνική προσφορά».
Ο πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου, Γιώργος Αλεβιζάκης, ανέφερε: «Φέτος έχουμε σπάσει ένα μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών, έχουμε ξεπεράσει ήδη τις 2.500 συμμετοχές και είμαστε 25 ημέρες πριν τον αγώνα οπότε αναμένεται ένας μεγάλος αριθμός αθλητών από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα ακόμα και το εξωτερικό. Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων».