Όλα τα Νέα

Πανό κατά του τουρκικού φασισμού στο Socca World Cup

152

Ένταση με αφορμή τα γεγονότα της Συρίας και τους πρόσφατους στρατιωτικούς χαιρετισμούς των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Τουρκίας που έχουν προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή, οδήγησε σε προσωρινή διακοπή το παιχνίδι της Τουρκίας με τη Βραζιλία για το «Socca World Cup 2019» που διεξάγεται στο Ρέθυμνο.

Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 20-30 Τούρκοι οπαδοί οι οποίοι είχαν κρεμάσει σημαία της χώρα τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ξαφνικά εισέβαλαν περίπου 50 Έλληνες οπαδοί οι οποίοι αφού άναψαν καπνογόνα και κρέμασαν πανό (με μηνύματα κατά του «Τουρκικού φασισμού» που έφερε την υπογραφή «Ρέθυμνο Antifascists») λογομάχησαν με τους Τούρκους.

Οι διαιτητές διέκοψαν την αναμέτρηση αφού οι παίκτες της Τουρκίας αντέδρασαν και διαμαρτυρήθηκαν, μετά από δέκα λεπτών διαβουλεύσεων πάντως και αφού οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι απομακρύνθηκαν από το γήπεδο, το ματς συνεχίστηκε.

Η ένταση διήρκεσε για αρκετά λεπτά , γιατί οι Τούρκοι απαίτησαν να κατέβει το ελληνικό πανό για να συνεχίσουν τον αγώνα.

Σε ανακοίνωσή της η «αντιφασιστική κοινότητα του Ρεθύμνου» σημειώνει μεταξύ άλλων:

[“Γυναίκα, Γη, Ελευθερία, αυτή την Επανάσταση φοβάται η Τουρκία”
Η αντιφασιστική κοινότητα του Ρεθύμνου επέλεξε σήμερα να διακόψει το παιχνίδι μεταξύ Βραζιλίας και Τουρκίας στα πλαίσια του παγκόσμιου πρωταθλήματος World Cup Socca6x6.
Στηρίζουμε την παγκόσμια εκστρατεία υπεράσπισης της Ροζάβα ενάντια στην εισβολή του φασιστικού τουρκικού καθεστώτος που στόχο δεν εχει μόνο τη γενοκοτονία, αλλά και την εξάλειψη του πειράματος του Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού που συντελείται στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας τη μόνη πραγματική “Πηγή Ειρήνης” για τους ανθρώπους της Μέσης Ανατολής και του κόσμου όλου.
Οι Κούρδοι λένε ότι “μόνοι φίλοι μας ειναι τα βουνά”.
Φίλοι, σύμμαχοι και ασπίδα προστασίας είναι και οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι και τα κινήματα ανά τον κόσμο.
Άμεση κατάπαυση του πυρός.
Δύναμη και Νίκη στον Αγώνα της Ροζάβα.”]