Όλα τα Νέα

Πάνος Καμμένος: Με εντολή Ερντογάν και προσχεδιασμένη η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

«Όποτε και αν έρθει η συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων στη Βουλή θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση»

346
Στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον realfm 97,8.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κράτηση τους είναι αντίθετη σε κάθε Αρχή διεθνούς Δικαίου. Βρίσκονται εκεί χωρίς να έχει υπάρξει κατηγορητήριο. Κρατούνται παράνομα, χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Αυτό είναι πρωτοφανές και αυτό αντιμετωπίζεται μόνο σε διεθνές επίπεδο” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη και ήταν μία κίνηση την οποία είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν προκειμένου να δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο για να κάνουν την ομηρία που θα οδηγούσε στη συναλλαγή για τους οκτώ.

Δεν θεωρώ ότι ήταν μία πράξη που έγινε κατά τύχη. Βρήκαν την ευκαιρία, μέσα σε μία νύχτα που είχε χιόνια σε μία περιοχή δύσκολη να κάνουν πράξη ένα προσχεδιασμένο σενάριο».

Θα οδηγήσω τη χώρα σε εκλογές για το Μακεδονικό

Όσον αφορά το Μακεδονικό και τη συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια για τη «Βόρεια Μακεδονία» επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως «όποτε έρθει η συμφωνία στη Βουλή, αν περάσουν οι διαδικασίες από τα Σκόπια, οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση».

«Άρα εκλογές;» ρωτήθηκε ο υπουργός Άμυνας απαντώντας θετικά: «ακριβώς εκλογές».

«Αν φέρουν αυτή τη συμφωνία στη Βουλή, θα φύγω από την κυβέρνηση, το έχω πει στον πρωθυπουργό. Έχουμε δέσμευση στο καταστατικό των ΑΝΕΛ» είπε και εξήγησε:

«Δεν θα επιτρέψω με τη δική μου συναίνεση να ψηφιστεί η συμφωνία. Από τη στιγμή που αποφασίσει ο πρωθυπουργός να τη φέρει στη Βουλή θα πάω στον πρωθυπουργό για να του πω ότι αποσύρουμε τη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και θα πάω να το ανακοινώσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατιάς».

«Θα οδηγήσω τη χώρα σε εκλογές και εάν οι Έλληνες πολίτες την επιλέξουν μέσω της ΝΔ, του Ποταμιού ή άλλου, θα ακολουθήσω την πλειοψηφία.

Ή υπάρχει και η λύση του δημοψηφίσματος. Δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνεται στα Σκόπια και όχι στην Ελλάδα;» κατέληξε για το θέμα ο Πάνος Καμμένος.