Παραβίασε ξανά τα μέτρα για άσκοπη μετακίνηση ο Βαρουφάκης – Δικογραφία από το λιμεναρχείο Πειραιά

-Χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα αποφάσισε, για μία ακόμη φορά, να μετακινηθεί ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

O Γιάνης Βαρουφάκης, όπως είχε πράξει και πριν από λίγες ημέρες, μετακινήθηκε από τη μόνιμη κατοικία του στην Αίγινα για προσωπική του υποχρέωση κρίνοντας πως η βουλευτική του ιδιότητα του επιτρέπει να παραβιάζει τους νόμους που έχει θεσπίσει η ελληνική κυβέρνηση για όλους του Έλληνες πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης δέχτηκε έλεγχο από άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και, όταν του ζητήθηκε να παρουσιάσει το έγγραφο μετακίνησής του, απάντησε πως «δεν έχω καμία υποχρέωση να σας δείξω το Ε1 γιατί, σύμφωνα με τη βουλευτική μου ικανότητα, μπορώ να πηγαινοέρχομαι όπου θέλω».

Το συγκεκριμένο σκηνικό διαδραματίστηκε στον Πειραιά ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία από το λιμεναρχείο. Σημειώνεται ότι έχουν καταθέσει δύο λιμενικοί από την Αίγινα.

Δείτε τη σχετική φωτογραφία:

Τι είχε προηγηθεί

Στις 11 Απριλίου, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε μεταβεί εκ νέου χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο πανελλήνιο. Αψηφώντας την καραντίνα και επικαλούμενος την βουλευτική του ιδιότητα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 είχε πάει στο εξοχικό του στην Αίγινα.

Όπως και σε αυτή την περίπτωση, όταν οι λιμενικοί ζήτησαν το σχετικό έγγραφο για την μετακίνησή του, ο κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε, επικαλούμενος την ιδιότητά του.

Σε μια προσπάθεια να μαζέψει ό, τι μπορεί, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 είχε γράψει στο twitter: «Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραδιάς στο οποίο η κυβέρνηση “πούλησε” το ευρωομόλογο. Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα… σπίτι μου!»