Παρέμβαση Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για τα τροχαία στην Κρήτη

Για ελλείψεις στο οδικό δίκτυο της Κρήτης, κάνει λόγο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, με αφορμή ένα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Γεράνι.

Ο ίδιος επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Άλλη μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο. Από την αρχή της χρονιάς έως τώρα έχουν καταγραφεί 10 απώλειες.

Έχουμε υποχρέωση να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να μηδενίσουμε το αρνητικό ρεκόρ που καταγράφει ο θλιβερός απολογισμός των θυμάτων. Πρώτο μας μέλημα να ξεκινήσουμε από τα σχολεία γιατί η οδική συμπεριφορά είναι θέμα παιδείας.

Σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους κοινωνικούς φορείς και τις εθελοντικές ομάδες του νησιού να οργανώνουμε διαρκώς εκδηλώσεις και καμπάνιες για να καλλιεργήσουμε στα παιδιά, από μικρή ακόμα ηλικία, σωστή οδική παιδεία και αγωγή για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Παράλληλα όμως θα πρέπει να τελειώνουμε σε επίπεδο έργων και υποδομών με την κατασκευή ενός σύγχρονου οδικού άξονα στη Κρήτη. Έχουν περάσει ολόκληρες δεκαετίες και ακόμη συζητούμε για την ποιότητα και την κατάσταση του οδοστρώματος, τον μη λειτουργικό του φωτισμό και την ελλιπή σηματοδότηση του οδικού δικτύου.

Ως πότε;

Οι πολίτες δεν αρκούνται στο να ξεκινούν μονάχα οι διαδικασίες, πρέπει κάποια στιγμή και να ολοκληρώνονται. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο.

Η στασιμότητα κοστίζει ανθρώπινες ζωές».

Τα σχόλια είναι κλειστά.