Όλα τα Νέα

Παθολογική Ζήλια: Υπάρχει φάρμακο εκτός από τον χωρισμό;

1.891
Η ζήλια σε φυσιολογικά πλαίσια κάνει τη σχέση πιο ενδιαφέρουσα. Επίσης κάνει το ταίρι να σιγουρεύεται για το τι συναισθήματα τρέφει για αυτό το άλλο του μισό.

Όμως αν αυτή ξεπερνά τα όρια φτάνει στην παράνοια. Αν καταλάβετε ότι η σχέση σας κινδυνεύει από αρρωστημένες ενδείξεις ζήλιας καλύτερα φύγετε μακριά. Για το καλό σας , για την ψυχική αλλά και τη σωματική σας υγεία.

Το φάρμακο για την παθολογική ζήλια είναι ο χωρισμός. Μπορεί να αγαπάτε το σύντροφό σας υπερβολικά αλλά πολλές φορές οι ενδείξεις ζήλιας τον πνίγουν ή πνίγουν εσάς αλλά βασανίζονται και οι ίδιοι.

Το χειρότερο βέβαια είναι η αμοιβαία παθολογική ζήλια. Βρίσκεστε παγιδευμένοι σε ένα φαύλο κύκλο αναταράξεων;

Ο παθολογικά ζηλιάρης δεν θα σταματήσει ζηλεύει όσο κι αν τον αγαπάτε, τον προσέχετε.
Όσο πιστοί σύντροφοι κι αν είστε, εκείνος θα παλεύει με τις ανασφάλειες του και θα ψάχνει την ανύπαρκτη απειλή.
Αποτελέσματα του παραπάνω μπορεί να είναι εκρήξεις βίας, ακόμα μπορεί σε πολύ ακραία περίπτωση να οδηγηθεί ο ζηλόφθων  σύντροφος στην ανθρωποκτονία.

Σε μία σχέση το παν είναι η εμπιστοσύνη, η αλληλοκατανόηση και ο σεβασμός. Αν λόγω ζήλιας ο σύντροφός σας, σας υποπτεύεται για το οτιδήποτε και βλέπει παντού εχθρούς, όλα αυτά χάνονται και υπερισχύουν τα κατώτερα ένστικτα του.

Πρώτα όμως, βεβαιωθείτε αν και εσείς από τη δική σας τη μεριά ευθύνεστε για αυτή τη συμπεριφορά. Αναλογιστείτε πόσες φορές προκαλέσατε οι ίδιοι με τη συμπεριφορά σας τη ζήλια του, πόσες φορές τον/την υποτιμήσατε, τον/την κάνατε να νιώσει αισθήματα κατωτερότητας, απελπισίας ή μοναξιάς.

Προσπαθήστε να τον κάνετε να δει κάποιον ειδικό. Πηγαίνετε σε ένα σύμβουλο σχέσεων. Πρώτα όμως θα πρέπει να κάνετε τον άνθρωπο σας να αναγνωρίσει το πρόβλημα του έτσι ώστε να το αποδεxτεί και να περάσει στη διαδικασία επίλυσης.Αν αυτό δεν πετύχει θα ήταν καλύτερα και για τους δυο σας να διαλύσετε το δεσμό.

Ακόμα και αν πονάει σκεφτείτε τις συνέπειες μιας τέτοιας σχέσης που θα σας κατατρώει στωικά μέρα μέρα με τη μέρα.