Παυλόπουλος: Οι διχασμοί μάς στοίχισαν πολύ ακριβά, ορισμένες φορές δε, μας οδήγησαν σε τραγωδίες

Την απαράμιλλη δύναμη δημιουργίας των Ελλήνων, ως λαού και ως έθνους, όταν υπό όρους αρραγούς ενότητας υπερασπίζονται την επίτευξη μεγάλων, εθνικής εμβέλειας, στόχων, πρωτίστως δε τη θωράκιση των εθνικών μας θεμάτων και των εθνικών μας δικαίων, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά το χαιρετισμό του στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» στη Νέα Αγχίαλο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για υπόδειγμα συλλογικής συνεταιριστικής οργάνωσης και εντυπωσιακής δημιουργίας, το οποίο αποδεικνύει εν γένει τον τρόπο με τον οποίον μπορούμε και πρέπει να πορευτούμε οι Έλληνες, στο δρόμο του εθνικού χρέους και της εθνικής δημιουργίας, και επισήμανε τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας, η οποία ήταν, είναι και θα είναι το θεμέλιο της επιτυχίας του Συνεταιρισμού αλλά και, εν γένει, των κατοίκων της Νέας Αγχιάλου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς, οι Έλληνες, ως λαός και ως έθνος οφείλουμε, ιδίως υπό την σημερινή κρίσιμη συγκυρία, να έχουμε πάντα κατά νου πως ό,τι μεγάλο και σημαντικό το επιτύχαμε ενωμένοι, ενώ οι διχασμοί μάς στοίχισαν πολύ ακριβά, ορισμένες φορές δε μας οδήγησαν σε τραγωδίες που έπληξαν ως και τμήματα του εθνικού μας κορμού.

Γι’ αυτό και μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος, με οδηγό την ανεκτίμητη κληρονομιά των προγόνων μας, έχουμε χρέος να αποδείξουμε εμπράκτως ότι ενωμένοι, υπό όρους αρραγούς ενότητας, θα χαράξουμε αναλόγως την δική μας ιστορική διαδρομή και, πρωτίστως, θα υπερασπισθούμε, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια».

Επισήμανε επίσης ότι, παρά τη βαθιά οικονομική κρίση που ακόμη εν μέρει βιώνουμε, η Νέα Αγχίαλος είναι μια σύγχρονη πόλη, «κυψέλη» δημιουργίας και παράδειγμα αναπτυξιακής προοπτικής, με αξιοζήλευτη θωράκιση της κοινωνικής της συνοχής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» είναι η «καρδιά» της Νέας Αγχιάλου, τόσο από πλευράς συμβολισμών παρελθόντος και μέλλοντος όσο και από πλευράς απτών αποτελεσμάτων οικονομικής προόδου.

Κλείνοντας, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι το πρότυπο των αγχιαλιτών προσφύγων επιβεβαιώνει, στο ακέραιο, το διαχρονικό απόφθεγμα του Οδυσσέα Ελύτη για την πεμπτουσία της Ελλάδας, του λαού και του έθνους μας:

«Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις».

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τα σχόλια είναι κλειστά.