Παύλος Πολάκης: Ποτέ δεν απείλησα τον Στουρνάρα – Αυτός με εκδικείται

Σε σχέση με το δάνειο που πήρε, διερωτήθηκε:" Να ζητήσω και συγγνώμη που δεν βρήκα τα λεφτά αλλιώς και πήγα και έβαλα υποθήκη περιουσιακά μου στοιχεία;"

Βολές κατά του Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας συνέδεσε τον θόρυβο για το δάνειο των 100.000 ευρώ που πήρε από την Attica Bank με τις αποκαλύψεις του για τη Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ και άφησε σαφέστατες αιχμές κατά της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Είμαι καθαρός δεν φοβάμαι», είπε ο κ. Πολάκης και σημείωσε ότι από τα 340 δισεκατομμύρια ευρώ του δημόσιου χρέους, τα 85 προήλθαν από τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων.

«Από που κι ως που είναι «θεσμική εκτροπή» ένας άνθρωπος που τον έχουν κατακρεουργήσει επί 3 μέρες τα ΜΜΕ να μην πάρει τηλέφωνο τον τραπεζίτη και να ζητήσει έλεγχο και ευαισθησία και για άλλα δάνεια;» είπε ο κ. Πολάκης. Υποστήριξε μάλιστα ότι «πρώτη φορά ήταν που μίλησα με τον κ. Στουρνάρα. Μια φορά τον είχα δει στη γιορτή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, δεν είχαμε μιλήσει».

Σε σχέση με το δάνειο που πήρε, διερωτήθηκε:” Να ζητήσω και συγγνώμη που δεν βρήκα τα λεφτά αλλιώς και πήγα και έβαλα υποθήκη περιουσιακά μου στοιχεία;”. Ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε βολές κατά του κ. Στουρνάρα λέγοντας:

«Ουδέποτε απείλησα τον κ. Στουρνάρα. Θα φταίω να του κάνω μήνυση, αν αποδειχθεί ότι δεν τον ηχογράφησα; Φυσικά και πήρα τηλέφωνο τον Στουρνάρα και του είπα ότι πάρα πολύ καλά κάνει και ελέγχει αν πήρα νομίμως το δάνειο» είπε και πρόσθεσε: «Εγώ του είπα αφού το κάνετε για μένα θα πρέπει να το κάνετε και για άλλα δύο-τρία δάνεια και αυτός μου απαντά ότι η εποπτεία είναι αλλού, στον SSM. Ότι μπορεί να ελέγξει μόνο την Attica Bank, γιατί δεν είναι συστημική… Του είπα τι αρχιτραπεζίτης είσαι; Λέει ψέματα, μπορεί να ελέγξει τις συστημικές τράπεζες, αρκεί να πάρει τη σχετική άδεια από την εποπτική αρχή».

Για τα περί ηχογραφήσεως της συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα ο κ. Πολάκης σημείωσε: «Έχω εξαιρετικό μνημονικό. Δεν ήταν ηχογραφημένη η μεταφορά της συνομιλίας που είχαμε», ενώ σχετικά με την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχολίασε:

«Καλώς να ορίσετε. Εδώ είμαι, δεν φοβάμαι, είμαι καθαρός. Με έχουν κατακρεουργήσει εδώ και τρεις μέρες τα ΜΜΕ» συνέχισε ενώ στη συνέχεια διερωτήθηκε:

«Ποιος είναι ο κ. Στουρνάρας; Ο Πάπας της Ρώμης και δεν μπορώ να του μιλήσω; Με πήραν τηλέφωνο κάποιοι δημοσιογράφοι και τους είπα τι είπαμε με τον κ. Στουρνάρα».Παράλληλα, υποστήριξε ότι η μεταφορά της συνομιλίας του με τον διοικητή της ΤτΕ «ήταν από στήθους», ενώ είπε ότι ο διοικητής της ΤτΕ τον εκδικείται μέσω του δανείου των 100.000 ευρώ.

Πηγή: enikos.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.