Όλα τα Νέα

Πέντε Αγροτικοί Σύλλογοι της Κρήτης …ετοιμάζονται για μπλόκα και διαμαρτυρίες

Πανελλαδική σύσκεψη στις 17 Δεκέμβρη στη Λάρισα

419

Πέντε Αγροτικοί Σύλλογοι της Κρήτης …ετοιμάζονται για μπλόκα και διαμαρτυρίες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων Ανατολικής Κρήτης που έλαβε χώρα την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη στα Πεζά.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος περιφερειακών συσκέψεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.
Δράση που αναμένεται να κορυφωθεί με την πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα στις 17 Δεκέμβρη. Θέμα της οποίας θα αποτελέσει η ισχυροποίηση των Αγροτικών Συλλόγων, η συγκρότηση νέων, η επικαιροποίηση του πλαισίου των διεκδικητικών αιτημάτων, και οι επικείμενες πανελλαδικά συντονιζόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ.
Στην εισηγητική του ομιλία, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, μίλησε για την ανάγκη οι μικρομεσαίοι αγρότες να αντικρούσουν την επίθεση που δέχονται, μέσα από την οργανωμένη πάλη τους για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με αγώνα για την επιβίωσή τους.
Ακολούθησε πλούσια συζήτηση και προβληματισμός, σχετικά με τα καθημερινά προβλήματα, όπως το ότι αναγκάζονται να κάνουν στάση πληρωμών ως προς τις πάγιες υποχρεώσεις τους, όπως κάνει και η κυβέρνηση προς αυτούς. Τονίστηκε ότι η ομηρία που βρίσκονται από τους μεγαλέμπορους και τους βιομήχανους έχει σαν αποτέλεσμα τον αργό αφανισμό τους. Οι χαμηλές τιμές, το ασφαλιστικό, το κόστος παραγωγής αποτελούν κάποια από τα σημαντικά προβλήματα που αποτελούν τροχοπέδη στο να μπορούν να καλύψουν της στοιχειώδης ανάγκες τους.
Ταυτόχρονα, αναδείχθηκε η προσπάθεια εγκλωβισμού των αγροτών με τα ιδεολογήματα περί «επιχειρηματικής γεωργίας», μέσα από Ενώσεις, συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών, οι οποίες πλέον έχουν τα χαρακτηριστικά των Ανώνυμων Εταιριών. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι αργά ή γρήγορα οι μεγαλέμποροι οι οποίοι κάτω από τις φτερούγες της κυβέρνησης θα εξασφαλίζουν τεράστια κερδοφορία εις βάρος των μικρομεσαίων αγροτών.
Στη σύσκεψη, υπήρξε προβληματισμός για το πώς θα γίνει συστηματική παρέμβαση ώστε να μαζικοποιηθούν οι επιτροπές αγώνα και οι Αγροτικοί Σύλλογοι, για το πώς θα ενημερωθεί το σύνολο των μικρομεσαίων αγροτών που υποφέρουν από αυτή τη κατάσταση. Πώς, σε επίπεδο χωριού, ή ομάδας χωριών, θα οργανώσουν τη πάλη τους ενάντια στην ΚΑΠ, της κατευθύνσεις της ΕΕ και της κυβέρνησης.
Συζήτηση πραγματοποιήθηκε και για το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης.
Τέλος, αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχεια των κινητοποιήσεων, με την όποια πρόσφορη μορφή, με πανελλαδικό συντονισμό, με πρώτο σταθμό τη συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της Πέμπτης 14 Δεκέμβρη, πλάι σε εργαζόμενους και επαγγελματοβιοτέχνες, στην απεργιακή συγκέντρωση του Ηρακλείου, στις 10 πμ στην πλατεία Ελευθερίας.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ