Περιφέρεια Κρήτης: Για τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης

Ημερίδα για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και την Ενσωμάτωσή τους στις Περιφερειακές Στρατηγικές διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Κυβέρνησης και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ). Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Μ. Τρίτη 23 Απριλίου στην Αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου, οδός Κορωναίου 9 Ηράκλειο.

 

Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης που αναλύονται σε 169 υποστόχους, αποτελούν την νέα ατζέντα για το 2030 που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με σκοπό την επίτευξη της βιώσιμης οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής ανάπτυξης, και την προώθησή της σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο συμβάλλοντας και στην τόνωση της υπεύθυνης τοπικής επιχειρηματικότητας.

 

Η Περιφέρεια Κρήτης, δραστηριοποιήθηκε έγκαιρα και πρωτοπόρα στην Ελλάδα, αφενός παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και συμμετέχοντας ήδη σε δύο συνέδρια που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών στις Βρυξέλλες (τον Μάρτιο και τον Απρίλιο 2019), και αφετέρου: προσκαλώντας τις Ελληνικές Περιφέρειες, καθώς και τους συναφείς φορείς και υπηρεσίες του νησιού, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης καθώς και την  κινητοποίηση σχετικών πρωτοβουλιών μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΗΜΕΡΙΔΑ_ΒΙΩΣΙΜΟΙ_ΣΤΟΧΟΙ_ΟΗΕ

Για περισσότερες πληροφορίες Ελένη Χατζηγιάννη Προϊσταμένη Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Εστιακό Σημείο – Focal Point στην Περιφέρεια Κρήτης, τηλ 2813 410110, email  elhatziyanni@crete.gov.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.