Όλα τα Νέα

Πέτσας: «Πλάνο για διοίκηση κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ από το καλοκαίρι και μετά» – Στις 25/02 υπογράφεται το μνημόνιο

105

Αντίστροφη μέτρηση για συναντήσεις υψηλού επιπέδου στο ποδόσφαιρο, με στόχο την υπογραφή μνημονίου. Η 25η Φεβρουαρίου είναι η μέρα που αναμένεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και ο αντιπρόεδρος της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ, με στόχο να δρομολογηθούν αλλαγές στο ποδόσφαιρο.
Η σχετική ενημέρωση είναι επίσημη και προέρχεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Οπως είπε, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία είχε αποδεχτεί την πρόσκληση και ο πρόεδρός της, Αλεξάντερ Τσέφεριν, θα δώσει ο ίδιος το παρών, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί και ο αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, όπως αποφασίστηκε μετά τις συναντήσεις μαζί τους του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, στην Ελβετία.
Η FIFA και η UEFA θα δώσουν τεχνική βοήθεια για κρίσιμα ζητήματα και το πλάνο είναι να υπάρξει και μια νέα διοίκηση στην ΕΠΟ μετά το καλοκαίρι, η οποία θα είναι κοινής αποδοχής, ώστε να γίνει ένα βήμα προς τα εμπρός.
Η ελληνική πλευρά ακόμη δεσμεύτηκε γι’ αυτό και έχει προειδοποιήσει ότι θα υπάρξει αποβολή των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη σε περίπτωση που δεν τηρηθούν όσα υπογραφούν στο ποδοσφαιρικό Μνημόνιο.