Όλα τα Νέα

Πιλοτική απογραφή αστέγων και στο Ηράκλειο

392
Πιλοτική απογραφή αστέγων και στο Ηράκλειο . Την πιλοτική απογραφή των αστέγων σε έξι Δήμους της χώρας, ανάμεσά τους και το Ηράκλειο, προβλέπει το έργο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το έργο περιλαμβάνει την πιλοτική απογραφή των αστέγων στο δρόμο και σε δομές, σε έξι μεγάλους δήμους της χώρας, καθώς και την ανάπτυξη πληροφοριακών εργαλείων από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, για την καταγραφή και παρακολούθηση των αστέγων και για τη διασύνδεση και το συντονισμό των φορέων, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες στους αστέγους.

Η καταγραφή υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου του 2018.

Το πρόγραμμα παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου ενώ η χρηματοδότησή του θα γίνει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταρρύθμισης Δημοσίου Τομέα.

Η κα. Φωτίου υπογράμμισε ότι η κεντρική ιδέα του προγράμματος είναι η συνεργασία όλων των φορέων, όπως είναι οι Δήμοι, οι υπάρχουσες δομές αστέγων και όλοι οι φορείς και οι οργανισμοί οι οποίοι ασχολούνται με προγράμματα αστέγων ενώ οι καταγραφές θα γίνουν με εφαρμογές κινητών τηλεφώνων και θα υπάρχει ενιαίο πληροφοριακό σύστημα.