Πλακιωτάκης: Σε δύο μήνες η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Σημαντικές ανακοινώσεις έκανε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για τη χάραξη ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής.

Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης, σύμφωνα με το cretapost.gr, σε δύο μήνες η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου για την Κρήτη θα είναι γεγονός, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε σε συνεργασία με τα Eπιμελητήρια. Θα εφαρμόσουμε και θα εξορθολογήσουμε το μεταφορικό ισοδύναμο. Στόχος μας είναι τα χρήματα να πιάσουν τόπο«.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Πλακιωτάκης: ¨»Δεν είναι ένα μέτρο επιδοματικού χαρακτήρα. Αντιθέτως στόχος είναι η ενίσχυση των κατοίκων του νησιού«.

«Η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου συνδέεται με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των Κρητικών επιχειρήσεων και είναι δεδομένη», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Είπε επίσης ότι μέσα στο 2020 θα προχωρήσει η αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμανιών μέσα στα οποία και του Ηρακλείου.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στο μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας τονίζοντας ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο αξιολόγησης βιωσιμότητας τους ενώ μέσα στο 2020 θα προχωρήσει η διενέργεια διεθνών διαγωνισμών.

Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα είπε χαρακτηριστικά από το βήμα του συνεδρίου: «Δεν ξεπουλάμε. Νοικιάζουμε τις υποδομές έναντι συγκεκριμένων επενδύσεων«.

Αιτιολογώντας το ενδιαφέρον των επενδυτών σημείωσε ότι τα λιμάνια της πατρίδας μας ουσιαστικά βρίσκονται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και ως εκ τούτου, από γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής άποψης έχουν τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα.

Σκοπός της ημερίδας που πραγματοποιείται σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, είναι η ευρεία διαβούλευση και συμμετοχή των φορέων στην υιοθέτηση ενός τεκμηριωμένου σχεδίου στρατηγικής για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική και το νησιωτικό χώρο με αφορμή τον σχεδιασμό της προγραμματικής περιόδου 2021-2027 και έχουν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους οι βουλευτές της Κρήτης, στελέχη της Περιφέρειας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και οι εκπρόσωποι των τοπικών επιμελητηρίων, ενώσεων και φορέων.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάνα Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Προϊσταμένη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ κυρία Αθηνά Φωκά. Συντονιστής της ημερίδας είναι ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.