Όλα τα Νέα

Πλημμύρισε η Ανατολική Κρήτη!

Δοκιμάζεται εκ νέου το νησί

684

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, καταστροφές, φουσκωμένα ποτάμια, καθιζήσεις, κλειστοί δρόμοι και πτώσεις βράχων συνθέτουν το σκηνικό της σημερινής κακοκαιρίας στην Κρήτη.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ιεράπετρας προκάλεσαν τεράστια προβλήματα και καταστροφές, με καταπτώσεις βράχων και τμημάτων λόφων στο επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο, ενώ «φούσκωσε» και ο ποταμός του Στομίου.

Η παραλία μας….και ο πολιτισμός μας….Ενός λεπτού βίντεο μας φωνάζει χίλιες λέξεις …. θα τις ακουσωμε?

Posted by Vaggelis Fragiadakis on Saturday, 6 April 2019

Θερμοκήπια πλημμύρισαν όπως και επιχειρήσεις 50 μέτρα πριν το νερό φτάσει στη θάλασσα.

Υπάρχουν θερμοκηπιακές καλλιέργειες που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στο Στόμιο, ενώ τα χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Ιεράπετρας έχουν ξεκινήσει τις προσπάθειες για να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Ευτυχώς σώσαμε ζωές …..

Posted by Fanis Eikosipentakis on Saturday, 6 April 2019

Η δύναμη του νερού κατάφερε τελικά να ρίξει και να λυγίσει τα καλάμια που εμπόδιζαν το πέρασμα του νερού προς τη θάλασσα στο Δέλτα του ποταμού του Στομίου και έτσι κατάφερε μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου να πέσει η στάθμη των πλημμυρικών νερών.

Στο Δέλτα του ποταμού Στομίου, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, δεν επιτρέπουν οι οικολόγοι να μπουν μηχανήματα για να καθαρίσουν τον υγροβιότοπο με αποτέλεσμα όπως λένε να προκύπτουν συνεχώς πλημμυρικά φαινόμενα.

Posted by Vaggelis Fragiadakis on Friday, 5 April 2019

Δρόμος «βούλιαξε» κοντά στο ΠΑΓΝΗ

Εκτός από την Βιάννο όπου παρασύρθηκαν δύο οχήματα σε ποτάμι και υπήρξαν κατολισθήσεις και καταπτώσεις, σοβαρό πρόβλημα υπήρξε και στην περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στο δρόμο από Βούτες προς ΠΑΓΝΗ. Τμήμα του δρόμου «βούλιαξε» περίπου 5 χιλιόμετρα πριν το ΠΑΓΝΗ.

Myrtos today!!! This beautiful monument is in great danger!Το Μυρτος σήμερα!! Ενα πανεμορφο μνημείο κινδυνεύει!!!

Posted by Vaggelis Fragiadakis on Friday, 5 April 2019

Με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης ο επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου – Βουτών περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την είσοδο στον οικισμό, θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας,  λόγω των συνεχόμενων καθιζήσεων.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε σημαντική καθίζηση του οδοστρώματος, ενώ ακόμη και τοιχίο αντιστήριξης που υπήρχε εκεί δεν κατάφερε να μείνει αλώβητο και να συγκρατήσει το δρόμο.

Posted by Gogo Klimatsouda on Saturday, 6 April 2019

Στο σημείο από νωρίς το πρωί έσπευσε η αστυνομία ενώ μεγάλη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι διερχόμενοι οδηγοί καθώς όπως αναφέρουν καλά γνωρίζοντες, κάτοικοι της περιοχής, η καθίζηση σημειώθηκε σε ένα επικίνδυνο σημείο του δρόμου με μικρή ορατότητα.

Η μανία της φύσης χτυπάει τον Γουδουρα. Προσοχή μην θρηνήσουμε θύματα

Posted by Antonis Loumpounakis on Saturday, 6 April 2019