Πληροφορίες ότι αποχωρεί για τη βάση της η φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις»

Η τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις» που συνοδεύει το Oruc Reis επιστρέφει στη βάση του Ακσάζ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Open.

Φαίνεται πως το «Κεμάλ Ρέις» έχει υποστεί σοβαρές μετά την επακούμβηση με τη φρεγάτα «Λήμνος» και χρήζει επισκευής.

Σημειώνεται πως η φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ έγραφε πως μετά τα τελευταία γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο, το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύουν πλέον οκτώ τουρκικά πολεμικά από πέντε πλοία που είχε μέχρι πρότινος.

Νωρίτερα, μιλώντας στην γενέτειρά του, Ρίζα του Πόντου, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα και την Γαλλία για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν θα κάνουμε πίσω απέναντι στις κυρώσεις και τις απειλές. Θα προστατέψουμε αποφασιστικά την Γαλάζια Πατρίδα και το Oruc Reis θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του έως τις 23 Αυγούστου. Εάν σε αυτό το διάστημα συμβεί το παραμικρό στο Orus Reis δεν θα διστάσουμε να κάνουμε αυτό που επιβάλλεται.

Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την πειρατεία στην υφαλοκρηπίδα μας, δεν θα κάνουμε πίσω απέναντι στις κυρώσεις και τις απειλές», σημείωσε.

Το ατύχημα με το «Λήμνος»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλώρη του «Λήμνος» χτύπησε την πρύμη του Κεμάλ Ρέις.

Κατά την «Καθημερινή», η σύγκρουση έγινε λόγω λάθων χειρισμών του Τούρκου πλοίαρχου που δεν μπόρεσε να κρατήσει την πορεία του σκάφους του.

Φαίνεται ότι το τουρκικό σκάφος έπαθε μεγαλύτερες ζημιές από το «Λήμνος» το οποίο την επόμενη μέρα συμμετείχε κανονικά στην άσκηση με τα γαλλικά πολεμικά πλοία.

Ευτυχώς το ναυτικό ατύχημα δεν πήρε διαστάσεις θερμού επεισοδίου λόγω της ψυχραιμίας που επιδείχτηκε.

Ωστόσο, ο Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να «ντύσει» προπαγανδιστικά το συμβάν, δηλώνοντας ότι: «Είπαμε, μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και έλαβαν την πρώτη απάντηση».https://www.cnn.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.