Όλα τα Νέα

Πολλά προβλήματα στην Κρήτη- Κλειστός ο κάμπος του οροπεδίου Λασιθίου

298

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε πολλές περιοχές της Κρήτης.

Επί ποδός βρίσκεται η πολιτική προστασία και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες προκειμένου να γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες για να μην ενταθούν τα προβλήματα.

Στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος οχημάτων εντός του κάμπου του οροπεδίου Λασιθίου για λόγους πολιτικής προστασίας (πλημμυρικά φαινόμενα).

Στις 4 το πρωί σύμφωνα με τον δήμαρχο Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη, αστυνομικοί και υπάλληλοι του Δήμου τοποθέτησαν ειδική σήμανση για την εφαρμογή της απαγόρευσης εισόδου στον κάμπο.

Πτώσεις δέντρων

Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία,τις υπηρεσίες των δήμων και τους αστυνομικούς στους δρόμους για την απομάκρυνση πεσμένων δέντρων και κλαδιών στο οδόστρωμα.
Ευτυχώς δεν έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές ενώ δεν κινδύνευσαν άνθρωποι.

Κατολισθήσεις στον ΒΟΑΚ

Η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» προκάλεσε κατολισθήσεις Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Κομμάτια βράχων έχουν αποκολληθεί και έχουν πέσει στη μέση της Εθνικής οδού.

Μάλιστα στην περιοχή του Ρεθύμνου όπου η Εθνική οδός είναι κοντά στη θάλασσα τα κύματα έχουν κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες
Σε ισχύ βρίσκεται απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Κρήτης,του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου καθώς πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν τα 10 μποφόρ.

Πολλές πτήσεις έχουν ακυρωθεί από και προς τα αεροδρόμια της Κρήτης.

Μάλιστα το πρωί της Δευτέρας πτήση από Αθήνα έφτασε στο αεροδρόμιο Ν.Καζαντζάκης του Ηρακλείου όμως δεν κατάφερε να προσγειωθεί.

Ο πιλότος για λόγους ασφαλείας αναγκάστηκε να επιστρέψει και πάλι στα Σπάτα.

«Βούλιαξε» το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

Ένα με τη θάλασσα έχει γίνει το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων καθώς τα κύματα έχουν φτάσει μέχρι τα καταστήματα.

Σε λευκό κλοιό οι Ορεινές περιοχές

Στα άσπρα έχουν ντυθεί οι Ορεινές περιοχές του νησιού χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

cretapost.gr