Πόσο επικίνδυνη είναι για τη δημόσια υγεία η δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στα Τρία Μοναστήρια;

Συναντήσαμε τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής κ. Μιχάλη Καπετανάκη, καθώς και τον μέλος της αντίστοιχης επιτροπής, κ. Χρήστο Παπαδοπετράκη.

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους κατοίκους της περιοχής έχει προκαλέσει η πρόθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου.

υπογράφει ο Νίκος Νεβεσκιώτης

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, «η δημιουργία ΣΜΑ σε κατοικημένη περιοχή, μία ανάσα από την πόλη όχι μόνο δεν θα επιφέρει λύση, αλλά αντίθετα θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα».

Οι ίδιοι καταγγέλλουν πρόχειρο σχεδιασμό και ανυπαρξία συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές,  επιλέγοντας να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό, επενδύοντας παράλληλα στην ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Με αυτές τις σκέψεις συναντήσαμε τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου στα Τρία Μοναστήρια, κ. Μιχάλη Καπετανάκη, καθώς και το μέλος της σχετικής επιτροπής, κ. Χρήστο Παπαδοπετράκη. Μέσα από το μικρόφωνο των Παραπολιτικών Κρήτης 102,4 και την καθημερινή εκπομπή «Τα λέμε ΟΛΑ», με τον Παντελή Σπυριδάκη, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις δικές τους ανησυχίες και ενστάσεις αναφορικά με τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στα Τρία Μοναστήρια.

  • Κάθετα αντίθετοι οι κάτοικοι για τη δημιουργία ΣΜΑ στα Τρία Μοναστήρια . Θα φτάσουν στα άκρα ή θα υποχωρήσουν στο “αναγκαίο κακό” ;
  • Ούτε ένα ούτε δύο αλλά τέσσερα τα προβλήματα που δημιουργεί
  • Από την λειτουργία του θα αναδύονται έντονες και δυσάρεστες οσμές όχι μόνο στην περιοχή των Τριών Μοναστηρίων, αλλά και στην πόλη του Ρεθύμνου κυρίως στις περιοχές του Δυτικού Ρεθύμνου (π.χ Κουμπές).
  • Η επαρχιακή οδός Ρεθύμνου – Σπηλίου θα επιβαρυνθεί και με την κίνηση βαρέων οχημάτων όπως είναι τα απορριμματοφόρα.
  • Η επίπτωση στο φυσικό περιβάλλον είναι ανυπολόγιστη.
  • Η επιλογή του χώρου είναι ατυχής διότι γειτνιάζει με το Δημοτικό Κοιμητήριο
  • Τι σκέφτονται να κάνουν για την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου για τη παραμονή του στον ΕΣΔΑΚ
  • Έχουν να αντιπροτείνουν συγκεκριμένη δεύτερη περιοχή για να γίνει;
  • Η πλειοψηφία και ο μεγαλύτερος όγκος των κατοίκων σηκώνει τα χέρια ψηλά ή θα ασκήσουν πίεση και με προεκλογικό σαφές μήνυμα;

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Τα σχόλια είναι κλειστά.