Πράσινο φως από το Δημοτικό Συμβούλιο για την δημιουργία “Open Mall” στο Ηράκλειο

Στην τελική ευθεία για την δημιουργία του "Open Mall"

Η “ραχοκοκαλιά” έχει γίνει, σύμφωνα με την Δημοτική αρχή – “Πράσινο φως” από το Δημοτικό Συμβούλιο

“Έχουμε κανει την αναγκαία προετοιμασία. Μένουν οι αναθέσεις, ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες”, υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Αναστασάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του “Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου” ( Open Mall), το οποίο υπερψηφίστηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ψήφισε “παρών”

Υπενθυμίζεται ότι το έργο, που γίνεται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα περιλαμβάνονται 100 επιχειρήσεις. Για να αναπτυχθούν οι μικρές επιχειρήσεις, είπε ο κ. Αναστασακης, χρειάζονται ένα κίνητρο

“Ο επισκέπτης θα μπορεί να δει σε ένα πλέγμα οδών πράγματα που δεν βλέπει, όπως το Wi-Fi, ηλεκτροκινητα ποδήλατα, ελεγχόμενη στάθμευση κλπ”, υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος, επισημαίνοντας ότι “η ραχοκοκαλιά όλων αυτών έχει γίνει. Τωρα ξεκινούν οι επιμέρους μελέτες για τις επιμέρους οδούς”.

Υπενθυμίζεται ότι εμπορική περιοχή παρέμβασης οροθετείται δυτικά από την οδό Έβανς, βόρεια από την οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη, ανατολικά από τη Ζωγράφου και νότια από την Αβέρωφ, ενώ την περιοχή συμπληρώνουν οι οδοί Φ. Θεοδοσάκη, Τσικριτζή και Γιαννιτσών.

Η περιοχή για την οποία προτείνεται η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου αφορά στις οδούς Αβέρωφ (τμήμα) – Ζωγράφου – Χατζημιχάλη Γιάνναρη (τμήμα) – Σμύρνης – Ρούσου Χούρδου – Κοζύρη – Τσαγκαράκη – Γιαννιτσών (τμήμα).ΠΗΓΗ cretalive.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.