Όλα τα Νέα

Προχωράει ο Κρητικός όμιλος στη Γ΄Εθνική

191

Επαφές στην ΕΠΟ είχε την Τρίτη ο Α’  Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗ Γιώργος-Πλούταρχος Κουτεντάκης σχετικά με τον κρητικό όμιλο στην Γ’ Εθνική και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Βαγγέλη Γραμμένο και τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής για το πρωτάθλημα.

Τα νέα που έφερε ο Μεσαρίτης παράγοντας σύμφωνα με τη neakriti.gr από την Ομοσπονδία για τις Ενώσεις και τις ομάδες της Κρήτης είναι θετικά, καθώς ο κρητικός όμιλος στην Γ’ Εθνική είναι πλέον οριστικός.

Σε αυτόν τον όμιλο θα πάρουν μέρος φέτος οι 9 ομάδες της Κρήτης, δηλαδή ΠΟΑ, Γιούχτας, Ηρόδοτος, Πόρος από το Ηράκλειο, Επισκοπή και ΑΕ Μυλοποτάμου από το Ρέθυμνο ,η συμμετοχή της ΑΕΜ είναι ερωτηματικό και πιθανόν θα ανέβει ο δευτεραθλητής Ρεθυμνιακός, το ΣΥΝΚΑ και ο Πανακρωτηριακός από τα Χανιά και ο ΑΟΑΝ από το Λασίθι.

Πέρα από την δεδομένη συγκρότηση του κρητικού ομίλου, τέθηκαν στο τραπέζι προτάσεις σχετικά με τη διεξαγωγή του. Πιο πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει να γίνουν πλέι οφ και πλέι άουτ παρά να γίνει τρίτος γύρος όπως ήταν η αρχική πρόταση των Ενώσεων της Κρήτης.

Είναι δεδομένο ότι ο πρωταθλητής του κρητικού ομίλου θα συμμετέχει στα μπαράζ ανόδου με τους πρωταθλητές των υπόλοιπων ομίλων ενώ θα υποβιβαστεί μία ομάδα!

Επίσης, τέθηκε στο τραπέζι το πως θα γίνει ο κρητικός όμιλος την μεθεπόμενη περίοδο (2020-21). Όλα δείχνουν ότι θα προβλεφθεί στην προκήρυξη της Γ’ Εθνικής ότι πέρα από την άνοδο των πρωταθλητών, θα υπάρχουν και μπαράζ μεταξύ των δευτεραθλητών των Ενώσεων της Κρήτης για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 14 ομάδων.

Επίσης, ο κ. Κουτεντάκης κατέθεσε και την πρόταση η κλήρωση του κρητικού ομίλου να γίνει στην Κρήτη και όλα δείχνουν ότι θα φιλοξενηθεί από την ΕΠΣ Ηρακλείου.

Ευχαριστεί ο Γιώργος Πλούταρχος Κουτεντάκης τα σωματεία του Ηρακλείου

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗ Γιώργος-Πλούταρχος Κουτεντάκης, μετά τις επαφές που είχε στην ΕΠΟ με τον πρόεδρο κ. Βαγγέλη Γραμμένο και τα στελέχη της Ομοσπονδίας για τον κρητικό όμιλο στην Γ’ Εθνική, παραχώρησε στο επίσημο site της ΕΠΣΗ την εξής δήλωση:

“Μια προσπάθεια πολλών ετών με πρωτεργάτη τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ Νίκο Τζώρτζογλου και με την αμέριστη στήριξη των Ενώσεων της Κρήτης αποκτά σάρκα και οστά. Φέτος κινηθήκαμε όλοι μαζί, έγιναν μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και συγκρητισμού οι επαφές με τους προέδρους των κρητικών Ενώσεων και μπορέσαμε να στείλουμε στην ΕΠΟ το ηχηρό μήνυμα ότι η δημιουργία του κρητικού ομίλου είναι μονόδρομος. Σε αυτό βέβαια είχαμε από την πρώτη στιγμή την θετική εισήγηση του προέδρου της ΕΠΟ κ. Βαγγέλη Γραμμένου, ο οποίος είχε στηρίξει την δημιουργία κρητικού ομίλου με την τοποθέτησή του στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας. Ασφαλώς θα θέλαμε από φέτος ο όμιλος να έχει 14 ή 16 ομάδες όμως έστω και με 9 είναι το πρώτο σημαντικό βήμα ώστε από του χρόνου να γίνει με διψήφιο αριθμό ομάδων. Νιώθω κι εγώ δικαιωμένος που κατάφερα και έφερα σε πέρας με επιτυχία την ευθύνη που είχα αναλάβει με τις απευθείας επαφές με τον πρόεδρο κ. Γραμμένο και τα στελέχη της ΕΠΟ. Εύχομαι η δημιουργία του κρητικού ομίλου στην Γ’ Εθνική να αποτελέσει την αφετηρια για να έρθουν καλύτερες μέρες για το ποδόσφαιρο του νησιού μας”.