Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά την Τρίτη

Έκτακτη προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα εξέδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο μετεωρολόγος έκανε λόγο για νέο κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει τη χώρα από το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με τον ίδιο ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας καθώς εκεί θα σημειωθούν έντονες καταιγίδες.

Ο κ. Αρναούτογλου ανέφερε ότι θα συνεχιστεί το «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα» ή αλλιώς «κόλλημα» του καιρού των τελευταίων ημερών το οποίο θα δώσει «επικίνδυνα νερά» κυρίως στη δυτική Ελλάδα για αρκετές μέρες.

Σημαντική επίσης θα είναι και η ενίσχυση των νοτιάδων κυρίως στα δυτικά όπου θα πνέουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα μέσα στην ημέρα ενώ ευνοείται και η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης.

Όπως τονίζει ο ίδιος είναι αναγκαία μια στοιχειώδη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης από αυτά τα επαναλαμβανόμενα αλλά και έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας. 

 

 

Καλλιάνος: Χαμηλό βαρομετρικό-τέρας θα επηρεάσει τη χώρα

Για νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα την Τρίτη μίλησε και ο Γιάννης Καλλιάνος. Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες, οι χαλαζοπτώσεις και οι ισχυροί νοτιάδες κυρίως στο Ιόνιο Πέλαγος. Τα ακραία φαινόμενα θα προκληθούν από το χαμηλό βαρομετρικό-τέρας που θα σχηματιστεί στην κεντρική Μεσόγειο και θα επηρεάσει κυρίως την Ιταλία.

«Τα υπολείμματα αυτού του χαμηλού θα επηρεάσουν και την περιοχή μας. Από το μεσημέρι της Τρίτης ο καιρός θα ξεκινήσει να είναι άστατος από το Ιόνιο με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες έντασης 9-10 μποφόρ. Το βράδυ της Τρίτης τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Προς τις πρωινές ώρες της Τετάρτης η Αττική θα δέχεται κατά κύματα σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες» ανέφερε ο κ. Καλλιάνος.