Προεκλογική Δραστηριότητα υποψηφίων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

Βουλευτής Χανίων κ. Α. Μπαλωμενάκης εμφανίστηκε σήμερα 20/6/2019 στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια».

Α. Μπαλωμένακης : «H Ν. Δ. δεν λέει τίποτα καινούργιο στο πρόγραμμά της».

«Επανάληψη των αποτυχημένων συνταγών που οδήγησαν την χώρα στη χρεωκοπία και την κοινωνία σε απόγνωση ,προβάλλει η ΝΔ ως δήθεν νέες ιδέες στο πρόγραμμα της. Μειωμένη προστασία της εργασίας μέσω ελαστικών μορφών απασχόλησης και μια αόριστη υπόσχεση ότι «εάν και εφ’ όσον» θα επιτευχθεί ρυθμός ανάπτυξης 4% ετησίως, θα δοθεί αύξηση στους μισθούς καθώς και μια στοχευμένη, δηλαδή αποσπασματική ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους, εμφανίζεται ως κοινωνική πολιτική.»Με αυτό τον τρόπο τοποθετήθηκε σήμερα(20-6-2019) στην εκπομπή πρωινή βάρδια της ΕΡΤ ο κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης  σε συζήτηση για τις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων. Η συντηρητική παράταξη οφείλει να διευκρινίσει πριν τις εκλογές, ποια θα είναι η συμπεριφορά της απέναντι στις δημόσιες δαπάνες και εαν  η μείωση τους την οποία εξαγγέλλει αφορά κονδύλια του κοινωνικού κράτους , την παιδεία και  την υγεία. Ως τώρα δεν το έχει κάνει και αυτός είναι πιθανότατα ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει την ευθεία τηλεοπτική αντιπαράθεση».

Γιώργος Σταθάκης: “Το πρόγραμμα της ΝΔ θα ρημάξει τον δημόσιο τομέα”

Για το έργο της κυβέρνησης και το μέλλον της χώρας, το οποίο ατενίζει με αισιοδοξία, συζήτησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό  SUPER FM 89.6 . Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τοποθετήθηκε για θέματα που αφορούν τόσο το δικό του Υπουργείο, όσο και το έργο της κυβέρνησης στην χώρα, την Κρήτη και τα Χανιά. Για τα έργα της Κρήτης, σχολίασε ότι «έχουν πάρει τον δρόμο τους και εξελίσσονται:

«Φτιάχτηκαν όλοι οι αυτοκινητόδρομοι της χώρας, μόνο η Κρήτη έμεινε χωρίς. Αρχίσαμε από το σημείο μηδέν, δεν υπήρχε ούτε μελέτη ούτε χάραξη. Καθυστερήσαμε, αλλά το έργο μπήκε σε τροχιά εδώ και 1.5 χρόνο. Θα γίνει, αφού είναι σε εξέλιξη η μελέτη».

«Η σφραγίδα μου είναι στα ενεργειακά.» τόνισε, περήφανος που η Ελλάδα θα είναι για πολλά χρόνια ενεργειακός κόμβος για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Πιο εμβληματική συμβολή στα Χανιά όρισε το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, τους βιολογικούς καθαρισμούς και άλλα έργα υποδομής, αλλά και το πρόγραμμα «Φιλόδημος» που έδωσε διέξοδο σε πολλούς δήμους, αφού δίνει λεφτά εκτός κρατικού προϋπολογισμού. Το ίδιο μοτίβο υπάρχει και σε πολλά άλλα προγράμματα, το «Εξοικονομώ κατ’οίκον». κλπ.