Προσφυγή για την Αμάρι Α.Ε κατέθεσε η μείζονα Αντιπολίτευση του Δήμου Αμαρίου

Προσφυγή για την Αμάρι Α.Ε κατέθεσε η μείζονα Αντιπολίτευση του Δήμου Αμαρίου και ο επικεφαλής Κωστής Κουτελιδάκης.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Σε σχέση με τα διαδραματιζόμενα στην ΄΄ΑΜΑΡΙ Α.Ε΄΄, που το Διοικητικό της Συμβουλίου έπρεπε να έχει αλλάξει εδώ και δέκα (10)μήνες, έχουμε να πούμε τα εξής:

Εξαιτίας της συστηματικής άρνησης του Δήμου Αμαρίου από τον περασμένο Σεπτέμβρη να αλλάξει όπως όφειλε το Δ.Σ της Ανώνυμης Εταιρείας ,απευθυνθήκαμε στις 11 /05 /20 στην Εποπτεύουσα Αρχή, που έδωσε αμέσως έγγραφη εντολή στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην συγκρότηση νέου Δ.Σ. της Εταιρείας .

Ύστερα από αυτό ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου υποχρεώθηκε να εισάγει το θέμα σε τακτική Συνεδρίαση .

Αντί όμως κατά τη συζήτηση στο Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή και η πλειοψηφία να ευθυγραμμισθούν με τις κείμενες διατάξεις και να συγκροτηθεί επιτέλους το πενταμελές Δ.Σ. της Εταιρείας με τρία (3) μέλη προτεινόμενα από τη πλειοψηφία και δυο (2) μέλη από τη μειοψηφία όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία ,προχώρησαν σε πρωτοφανείς αλχημείες .

Αποφάνθηκαν αυθαίρετα ότι οι αντιπρόσωποι που προτάθηκαν από την μειοψηφία για το Δ.Σ. δεν πληρούν κατ’ αυτούς τις προϋποθέσεις και πρέπει να θεωρηθούν άκυροι και ανύπαρκτοι !

Στη συνέχεια μετά από αυτή τη πρωτοφανή μεθόδευση ακολούθησε και δεύτερη.

Ο Δήμαρχος στηριζόμενος στην παραπάνω καταχρηστική απόφαση καμώθηκε ότι δεν προτάθηκαν άτομα από τη μειοψηφία για την Εταιρεία και γι’ αυτό ορίζει ο ίδιος όλα τα μέλη τακτικά και αναπληρωματικά του Δ.Σ της Εταιρείας κατά το πώς τον βόλευε !

Οι εξωφρενικές αυτές μεθοδεύσεις θυμίζουν μόνο αντιδημοκρατικά καθεστώτα και όχι χώρους Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Δυσφημούν και απαξιώνουν την Περιοχή , γιατί επιδιώκεται να συνεχίσει να λειτουργεί η Εταιρεία με μη νόμιμη σύνθεση για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και έξω από τον καταστατικό της σκοπό, που είναι η συμβολή της στην ανάπτυξη του Τόπου και όχι το κλείσιμο του ΄΄ΠΑΝΑΚΡΟΝ΄΄ , η διανομή τσιμέντων και τα διάφορα ρουσφέτια .

Για τους παραπάνω λόγους καταθέσαμε Προσφυγή για την ακύρωση αυτών των αποφάσεων και για την αποκατάσταση της νομιμότητας με την έκδοση σύννομης Διαπιστωτικής Πράξης, που θα συγκροτεί το πενταμελές Δ.Σ. της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου με τρία (3) μέλη της πλειοψηφίας και δυο (2) της μειοψηφίας .

Ώστε με νόμιμη σύνθεση η Εταιρεία του Δήμου να λειτουργήσει δημοκρατικά και συλλογικά ,με Διαφάνεια και προσήλωση στον καταστατικό αναπτυξιακό της σκοπό .

Για τη μείζονα Αντιπολίτευση ο επικεφαλής

Κωστής Κουτελιδάκης»

Τα σχόλια είναι κλειστά.