Όλα τα Νέα

Προσκυνηματικό Ταξίδι στα Ιεροσόλυμα – Ιούλιος 2018

319
Από το πρωΐ της Τρίτης 3ης Ιουλίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεώς μας, Αιδεσ. Πρωτ. Νικόλαο Νικηφόρο και όμιλο προσκυνητών από τη Μητρόπολή μας και από άλλες επαρχίες της Κρήτης, βρίσκονται στα Ιεροσόλυμα σε προγραμματισμένο προσκυνηματικό ταξίδι στους Αγίους Τόπους.

Οι Σεβασμιώτατοι και οι ιερείς που τους συνοδεύουν τέλεσαν το βράδυ της Τρίτης 3ης Ιουλίου 2018 τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Φρικτού Γολγοθά, εντός του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων Μητροπολιτών Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου και Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου καθώς και του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Ανδρεδάκη, κληρικού της Μητροπόλεώς μας, ο οποίος εξεδήμησε προς Κύριον την Τρίτη 3η Ιουλίου 2018.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 4η Ιουλίου 2018, τους προσκυνητές από την Κρήτη δέχθηκε σε ακρόαση η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότης ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ Γ΄ καί επιδαψίλευσε σε αυτούς τις Πατρικές και Πατριαρχικές ευλογίες και ευχές του.

Το προσκυνηματικό ταξίδι στους Αγίους Τόπους πραγματοποιείται σύμφωνα με το εξής αναλυτικό πρόγραμμα:

Τρίτη, 3 Ιουλίου:

Μεταφορά με λεωφορείο από το Ρέθυμνο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση για Τελ-Αβίβ. Μεταφορά με λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ, με ενδιάμεση στάση στον Τάφο του Αγ. Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα στη Λύδα. Άφιξη στην Ιερουσαλήμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο – γεύμα. Το απόγευμα προσκύνημα-ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και στα εντός αυτού Πάνσεπτα Προσκυνήματα: Πανάγιο Τάφο, Αποκαθήλωση, Γολγοθά, Σπήλαιο Ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού κ.α.

Τετάρτη, 4 Ιουλίου:

Επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου θα συναντηθούμε με το Μακαριώτατο Πατριάρχη, κ.κ. Θεόφιλο. Στη συνέχεια, δια της Οδού του Μαρτυρίου, ξενάγηση στο Πραιτώριο, στη Φυλακή του Πέτρου, στην Προβατική Κολυμβήθρα και στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας.

Πέμπτη, 5 Ιουλίου:

Ολοήμερη εκδρομή στη Γαλιλαία. Θα επισκεφτούμε τη Ναζαρέτ, την Κανά, την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως στο Όρος Θαβώρ, την Ι.Μ. των Αγ. Αποστόλων στη λίμνη της Τιβεριάδος, το Όρος των Μακαρισμών και την Αρχαία Καπερναούμ. Επιστροφή στην Ιερουσαλήμ.

Παρασκευή, 6 Ιουλίου:

Το πρωί επίσκεψη στις Ι. Μονές Χοτζεβά, Σαρανταρίου Όρους, Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου και του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ, όπου βρίσκεται και η Συκομορέα του Ζακχαίου. Άφιξη στο πραγματικό μέρος της βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη, όπου θα γίνει αγιασμός των υδάτων και συμβολικό βάπτισμα.

Σάββατο, 7 Ιουλίου:

Το πρωί εκδρομή στην περιοχή της Βηθλεέμ. Θα επισκεφτούμε τη Βασιλική και το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού, το Σπήλαιο των Νηπίων, το χωριό των Ποιμένων και τις Ι. Μονές Αγ. Θεοδοσίου, Αγ. Σάββα, Προφήτου Ηλία, Αγ. Συμεών του Θεοδόχου και Τιμίου Σταυρού. Στη συνέχεια επίσκεψη στον Τάφο της Παναγίας στη Γεσθημανή, τον Κήπο της Προδοσίας, τον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, το Όρος των Ελαιών, τη Μικρή Γαλιλαία και τον Τόπο της Αναλήψεως. Τα μεσάνυχτα, προαιρετικά, Θ. Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο.

Κυριακή, 8 Ιουλίου:

Το πρωί ελεύθερο στη Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Το απόγευμα ξενάγηση στην Αγ. Σιών, στον Τάφο του Δαυίδ, το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου, τον Οίκο Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου και τέλος στην περιοχή του Τείχους των Δακρύων, όπου ευρίσκονται και τα Τεμένη του Ομάρ και Έλ – Άκσα.

Δευτέρα, 9 Ιουλίου:

Το πρωί αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιστροφή, με κατευθείαν πτήση, στο Ηράκλειο. Επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στο Ρέθυμνο.

Σημείωση:

Η λήψη και άμεση αποστολή των φωτογραφιών έγινε από τους συμμετέχοντες στο προσκυνηματικό ταξίδι, τον ιατρό κ. Εμμανουήλ Ραπτάκη και την πρεσβυτέρα κ. Μαρία Μαθιουδάκη. Τους ευχαριστούμε για τον πολύ κόπο της αγάπης τους.