Όλα τα Νέα

Από ποια ελληνικά ξενοδοχεία έκλεψαν οι χάκερ προσωπικά δεδομένα. Ανάμεσά τους και ένα Κρητικό!

269

Αντιμέτωπη με ένα τεράστιο σκάνδαλο υποκλοπής είναι αντιμέτωπη η Marriott International, καθώς ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι χάκερς απέκτησαν παράνομα πρόσβαση στη βάση δεδομένων με τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία Starwood Hotels από το 2014εκθέτοντας πιθανόν τα στοιχεία περίπου 500 εκατ. πελατών.

Η εν λόγω υποκλοπή προσωπικών δεδομένων έχει και εγχώριες προεκτάσεις, καθώς οι χάκερ είχαν πρόσβαση και σε στοιχεία πελατών σε ξενοδοχεία-μέλη της Starwood στην Ελλάδα

Όπως αποκαλύπτει το «Εθνος», στη Starwood ανήκουν η Μεγάλη Βρετανία και το King George, ενώ «κάτω από την ομπρέλα» της Starwood Hotels & Resorts είναι και τα Design Hotels, μέλος των οποίων είναι το THE MET HOTEL στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr, δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο χτύπημα σε πελάτη του THE MET HOTEL.

Τα 9 Starwood Hotels στην Ελλάδα

  • Στην Αθήνα, η Μεγάλη Βρετανία ( Grande Bretagne) και το King George
  • Στην Πελοπόννησο το Westin Resort, The Romanos στην Costa Navarino
  • Στη Μύκονο, το Santa Marina
  • Στη Σαντορίνη, το Vedema και Mystique
  • Στη Ρόδο, το Sheraton
  • Στην Κρήτη, το Blue Palace

Τι ακριβώς συνέβη με την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι για περίπου 327 εκατ. από αυτούς τους πελάτες, οι πληροφορίες που υποκλάπησαν θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν δεδομένα όπως τα στοιχεία διαβατηρίου τους, τον αριθμό τηλεφώνου τους και το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο Για κάποιους άλλους, οι πληροφορίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε την παραβίαση ύστερα από τον συναγερμό που σήμανε ένα σύστημα εσωτερικής ασφάλειας στις 8 Σεπτεμβρίου. Ύστερα από περαιτέρω έρευνα, η αλυσίδα ξενοδοχείων ανακάλυψε ότι τα στοιχεία είχαν υποκλαπεί καιρό πριν.

Η εταιρία, η οποία εξαγόρασε τη Starwood το 2016. ανακοίνωσε ότι ανέφερε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές και συνεχίζει να στηρίζει τις έρευνές τους, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να ενημερώσει τους αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς. Η Marriott ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει σήμερα να αποστέλλει emails στους πελάτες που επηρεάστηκαν από το συμβάν. Σύμφωνα με την εταιρία, είναι πολύ νωρίς να εκτιμηθεί ο οικονομικός αντίκτυπος της υποκλοπής αλλά αυτό δεν πρόκειται να επηρεάζει την μακροπρόθεσμη οικονομική της κατάσταση.

Πληροφοφίες: Έθνος