“Γελοιότητες” με τους ορισμούς παρατηρητών διαιτησίας στον 8ο όμιλο της Γ΄Εθνικής από την ΚΕΔ/ΕΠΟ

Μόνο για γέλια προκαλούν οι ορισμοί παρατηρητών διαιτησίας της 18ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο της Γ΄Εθνικής από την ΚΕΔ/ΕΠΟ

Έκπληκτοι παρακολουθούμε σήμερα Πέμπτη 23/1 τους ορισμούς παρατηρητών διαιτησίας για την 18η αγωνιστική στον 8ο όμιλο της Γ΄Εθνικής,καθώς και στους 4 αγώνες που θα διεξαχθούν έχουν οριστεί από τις οικίες Ενώσεις των γηπεδούχων ομάδων, παρατηρητές διαιτησίας.

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή,σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος οι ορισμοί παρατηρητών διαιτησίας γινόταν από έτερους νόμους ή για να το καταλάβετε απλά και πιο καλά, οι ορισμοί γινόταν από παρατηρητές που έρχοταν από άλλο νομό και οχι από τον ίδιο με τις 2 ομάδες, αλλά και τους διαιτητές.

Αισίως φτάσαμε στην 17η αγωνιστική όπου στα 3 παιχνίδια οι ορισμοί έγιναν από έτερους νομούς,και μόνο στο παιχνίδι Πόρος-Ρεθυμνιακός ο ορισμός έγινε από το Ηράκλειο που προέρχεται και η ομάδα του Πόρου και ορίστηκε ο κ.Ιωαννίδης του Ηρακλείου,ένα θέμα που ανέδειξαν τα parapolitikakritis.gr την Τετάρτη το βράδυ.

Σήμερα έκπληκτοι βλέπουμε ότι για την 18η αγωνιστική που θα διεξαχεί την Κυριακή 26/1 παρατηρητές διαιτησίας έχουν οριστεί από τον ίδιο νομό με τις γηπεδούχες ομάδες,οπότε ούτε απλή παράλειψη είναι..αλλά ούτε και λάθος της ΚΕΔ όπως αναφέραμε στο χθεσινό θέμα που αναδείξαμε.

Η προκήρυξη της Γ΄Εθνικής στο άρθρο 9  για τους παρατηρητές διαιτησίας αναφέρει  τα παρακάτω….

Άρθρο 9. Παρατηρητές Διαιτησίας
Στο εν λόγω Πρωτάθλημα, όσον αφορά τους εντός έδρας αγώνες των Νησιώτικων σωματείων, δύνανται να ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. πιστοποιημένοι στην Ε.Π.Ο. Παρατηρητές Διαιτησίας, από την οικεία Ένωση του γηπεδούχου σωματείου.

Όταν μιλάμε για την Κρήτη που έχει 4 νομούς και περίπου 20 παρατηρητές διαιτησίας,όταν μιλάμε για ένα πρωτάθλημα τεσσάρων αγώνων κάθε αγωνιστική και μόνο στην Κρήτη, τότε δεν νομίζουμε ότι ισχύει για τον όμιλο Κρήτης αυτό το πλαίσιο, καθώς μπορούν να πηγαίνουν με λίγα έξοδα από έτερο νομό,όπως και γίνοταν μεχρι πριν 2 αγωνιστικές.

Ακόμα και πέρσι που οι ομάδες της Κρήτης που αγωνιζόταν εντός με ομάδες της Αθήνας παρατηρητές διαιτησίας ορίζονταν από έτερο νομό.Αυτό το πλαίσιο της προκήρυξης μπήκε για τις νησιωτικές ομάδες όπως της Μυκόνου, της Σαντορίνης,της Ζακύνθου,της Κερκυρας,της Μυτιλήνης,της Ρόδου,και άλλων,για να μην έχουν υπέρογκα έξοδα οι ομάδες στην μετακίνηση των παρατηρητών και μόνο για αυτόν τον λόγο.

Σε αυτή την αγωνιστική από όλους τους ομίλους γίνονται 2 αγώνες σε νησιά, στη Σαντορίνη και στην Ζάκυνθο,η Θύελλα Καμαρίου φιλοξενεί τον Εθνικό στη Σαντορίνη με παρατηρητή διαιτησίας τον Ντάουλα από την Κόρινθο.Στη Ζάκυνθο ο Α.Π.Σ.Ζακύνθου αγωνίζεται με τον Πανβουπρασιακό με παρατηρητή διαιτησίας τον Αποστολόπουλο από την Αχαία,εκεί θα μπορούσε να εφαρμοστεί η προκήρυξη αλλά δεν έγινε,εφαρμόστηκε στον όμιλο Κρήτης.

Οπότε ο ορισμός της 17ης αγωνιστικής στο παιχνίδι που προαναφέραμε μόνο τυχαίος δεν ήταν,αλλά ούτε από λάθος και παράλειψη έγινε,όταν μετά την ανάδειξη του θέματος από τα parapolitikakritis.gr, και την επόμενη αγωνιστική και στους 4 νομούς γίνονται ορισμοί από τις οικίες ενώσεις με τις γηπεδούχες ομάδες, μόνο σαν επίδειξη δύναμης  εκλαμβάνεται από την ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Αν μια από τις φιλοξένουμενες ομάδες ομάδες υποβάλλει κάποια ένσταση για κακό ορισμό, τότε σε αυτήν την περίπτωση αλήθεια τι γίνεται;

Τότε τι θα πουν εκεί στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ οι εξυγιαντές ερασιτέχνες παραγόντες που κρατούν στα χέρια τους, τις τύχες του Ελληνικού ποδοσφαιρου και δη του ερασιτεχνικού;Για εξυγίανση μιλάγατε αλλά δημοσίες σχέσεις βλέπουμε….

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ λοιπόν στην συγκεκριμένη περίπτωση προσπαθεί να κάνει μια επίδειξη δύναμης,μετά και τον ορισμό που έχουμε προαναφέρει τις 17ης αγωνιστικής,και του θέματος που αναδείξαμε,και να ρίξει στάχτη στα μάτια μας, όλων μας,  που ασχολούμαστε με τη Γ΄Εθνική,και ότι μπορεί να κάνει ορισμό από οικίες ενώσεις με τις γηπεδούχες ομάδες και στον όμιλο Κρήτης,κάτι που δεν μπορεί όπως θέσαμε με επιχειρήματα παραπάνω.

Καλό θα είναι και οι ομάδες να πάρουν θέση στο συγκεκριμένο θέμα και μόνο για λόγους ηθικής,καθώς και οι ενώσεις, αλλά και όσοι εμπλέκονται με το συγκεκριμένο θέμα,γιατί έρχονται play-off και play-out,και άντε στα play off  και έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταη λίγο,αλλά στα play-out δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι και όλα θα είναι ανοιχτά έστω για 3-4 ομάδες.,και ο παρατηρητής διαιτησίας παίζει σημαντικό ρόλο σέ έναν ποδοσφαιρικό αγώνα…για όσους καταλαβαίνουν βέβαια…..

Αναλυτικά οι ορισμοί της 18ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο της Γ΄Εθνικής 

Κυριακή 26-1-2020 ΩΡΑ 15.00 

Δημ.Αγ.Νικολάου ΑΟΑΝ-Πόρος

Σρίγκας (Χανίων),Λιοδάκης-Βασίλογλου (Ρεθύμνου) Π.Δ.Ππαδάκης (Λασιθίου)

Γηπ.Μουρνιών ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ-Πανακρωτηριακός

Βασάκης,Γαρεφαλάκης-Μαστραντωνάκης (Ηρακλείου) Π.Δ.Χατζηδάκης (Χανίων)

Δημ.Αρχανών Γιούχτας-Ρεθυμνιακός

Κουκουράκης,(Χανίων),Φραγκιαδάκης(Λασιθίου),Κολοκοτρώνης(Χανίων) Π.Δ.Μαστορίδης (Ηρακλείου)

ΔΑΚ Γάλλου Π.Βαρδινογιάννης Επισκοπή-Ηρόδοτος

Τζάμος (Καστοριάς),Μαυρεδάκης-Μαρκετάκης (Χανίων) Π.Δ.Χριστοδουλάκης (Ρεθύμνου)

Τα σχόλια είναι κλειστά.