“Πλημμυρίζει” η Βιάννος από τις έντονες βροχοπτώσεις

Οι ισχυρές καταιγίδες που άρχισαν να εκδηλώνονται στη διάρκεια της νύχτας δεν άργησαν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα σε σημεία του νησιού.

Κατολισθήσεις και ζημιές στο οδόστρωμα έχουν προκληθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σητείας, στην περιοχή της Μεσαράς αλλά και στη Βιάννο.

Σύμφωνα με τα viannitika.gr ο ποταμός Κερατομπίτης κατεβάζει τεράστιες ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα στον συνοικισμό Σαμαράδο η κυκλοφορία να είναι αδύνατη. Σε οριακό σημείο βρίσκεται και το πέρασμα του ποταμού από τον παραλιακό δρόμο στην τοποθεσία “Λίμνη”.

Στην περιοχή εκτιμάται ότι το ύψος της βροχής έχει ξεπεράσει τα 140 χιλιοστά.

Η δημοτική Αρχή Βιάννου εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση:

Έντονα καιρικά πλήττουν από τις πρωινές ώρες τον Δήμο Βιάννου με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα λόγω κατολισθήσεων βράχων και φερτών υλικών τόσο στο επαρχιακό όσο και στο δημοτικό οδικό δίκτυο. Τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης επιχειρούν από το πρωί για την αποκατάσταση των ζημιών. Για λόγους ασφαλείας και πολιτικής προστασίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αποφασίσθηκε από την πολιτική προστασία το κλείσιμο των παρακάτω οδών.

– Δημοτική οδός από Κερατόκαμπο προς Άρβη
– Δημοτική οδός από Άρβη προς Ψαρή Φοράδα Τέρτσα
– Η γέφυρα στον ποταμό Αναποδάρη στην Δέρματο
– Από Τέρτσα προς Μύρτος

Επίσης ιδιαίτερα προσεχτικοί πρέπει να είναι οδηγοί που κινούνται τόσο στο επαρχιακό όσο στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Βιάννου λόγο συνεχών καταπτώσεων από βράχους και χώματα. Τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης επιχειρούν ήδη στο οδικό δίκτυο που καταγράφονται τα προβλήματα.

Posted by ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑ on Friday, 5 April 2019

Το βίντεο του Μανώλη Μπιτσάκη από τον παραλιακό δρόμο του Κερατόκαμπου περιγράφει ξεκάθαρα το πρόβλημα:

Μεγάλη προσοχή μην κάνει απότομα ανέβασμα ο ποταμός!!

Posted by Manolis Bitsakakis on Friday, 5 April 2019

Τα σχόλια είναι κλειστά.