Ρεκόρ εισακτέων στα ΑΕΙ. Περισσότεροι από 75.000 !

Περισσότεροι από 75.000 υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων θα πάρουν το «εισιτήριο» για τα πανεπιστήµια, ενώ µέσα στην εβδοµάδα αναµένεται να ανακοινωθεί ο ακριβής αριθµός τους

Αυξηµένος θα είναι φέτος ο αριθµός των εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα (AEI) της χώρας, ο οποίος αναµένεται να ανακοινωθεί έως το τέλος της εβδοµάδας, ενώ το υπουργείο Παιδείας έβαλε φουλ τις µηχανές µε στόχο την άψογη διοργάνωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Για τη φετινή χρονιά όλες οι θέσεις εισακτέων αφορούν στα πανεπιστήµια, αφού τα ΤΕΙ καταργήθηκαν, κάτι που θα δώσει ελπίδες σε περισσότερα παιδιά τα οποία προετοιµάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθµός των εισακτέων για το 2019 θα ξεπεράσει κατά πολύ τους 75.000 αφού, όπως φαίνεται, τα τελευταία δύο χρόνια το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί την τακτική αύξησης των θέσεων στα ιδρύµατα.

Πέρυσι ο αριθµός των εισακτέων αυξήθηκε κατά 3.966 συγκριτικά µε το 2017, φτάνοντας στους 74.692 και, όπως δείχνουν όλα, το ίδιο θα συµβεί και φέτος προς µεγάλη χαρά βέβαια των υποψηφίων. Ιδιαίτερα σηµαντική παράµετρος είναι η κατανοµή των θέσεων, για την οποία προς το παρόν δεν υπάρχουν συγκεκριµένες λεπτοµέρειες. Για παράδειγµα, πέρυσι ο αριθµός εισακτέων αυξήθηκε κατά 12,5% σε συγκεκριµένα τµήµατα των ΤΕΙ, όπως αυτά των Πληροφορικής, Τουριστικών, Γεωπονίας, Φυσιοθεραπείας, Εργοθεραπείας και άλλων, ενώ στα υπόλοιπα Τµήµατα έµεινε ίδιος µε το 2017.

Πέρυσι στα πανεπιστήµια έµεινε σταθερός ο αριθµός εισακτέων στις Ιατρικές Σχολές, ενώ µειώθηκε στις Εκκλησιαστικές Ακαδηµίες. Αντιθέτως, αυξήθηκε ο αριθµός εισακτέων κατά 6% στα υπόλοιπα τµήµατα, ενώ σε συγκεκριµένα τµήµατα (Ναυτιλιακά, Πληροφορικής, Τουριστικά, Ψυχολογίας, Γεωπονίας, Χηµείας κ.ά.) αυξήθηκε κατά 12,5%. Η φετινή είναι ιδιαίτερη χρονιά λόγω της κατάργησης των ΤΕΙ και είναι πολύ σηµαντικό να ενηµερωθούν οι υποψήφιοι σε ποιες σχολές θα δοθούν περισσότερες θέσεις από το υπουργείο Παιδείας, καθώς και αυτός είναι ένας σηµαντικός παράγοντας για τις επιλογές των παιδιών στο µηχανογραφικό δελτίο.

Οδηγίες στους επιτηρητές
Στο µεταξύ, οι αρµόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας προχωρούν µε ταχύτατους ρυθµούς όλες τις διαδικασίες, προκειµένου η έναρξη των εξετάσεων να γίνει χωρίς κανένα πρόβληµα. Ηδη καθορίστηκαν τα εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, ενώ δόθηκαν και οι οδηγίες προς τους επιτηρητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων µε την προτροπή να επιδείξουν «αίσθηµα ευθύνης πέραν του συνηθισµένου, λαµβάνοντας υπόψη την ανάγκη διαφύλαξης του κύρους, της αξιοπιστίας και του αδιάβλητου της διεξαγωγής των εξετάσεων».

ω

Τα σχόλια είναι κλειστά.