Ρέθυμνο: 63χρονος αυτοκτόνησε πέφτοντας στο κενό

Πάγωσε η κοινωνία του Ρεθύμνου στο άκουσμα της αυτοκτονίας ενός 63χρονου άντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 11 χθες το βράδυ, ο άνδρας έκοψε το νήμα της ζωής του, πέφτοντας από το δεύτερο όροφο, από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Στο σημείο άμεσα έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως ήταν ήδη πολύ αργά, καθώς ο θάνατος του 63χρονου ήταν ακαριαίος.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι η πράξη του άντρα να δώσει τέλος στη ζωή του, πιθανόν να οφείλεται σε σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τελευταία.

Μάστιγα οι αυτοκτονίες

Σύμφωνα με το ΠΟΥ κάθε 40 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος σε όλο τον κόσμο θέτει τέρμα στη ζωή του, ενώ περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από αυτοκτονίες κάθε χρόνο παρά στον πόλεμο.

Ο απαγχονισμός, η δηλητηρίαση και ο αυτοπυροβολισμός είναι οι πιο συνηθισμένες μέθοδοι αυτοκτονίας, ανέφερε ο ΠΟΥ που κάλεσε τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν σχέδια πρόληψης και αποσόβησης των αυτοκτονιών ώστε να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το στρες και να μειώσουν την πρόσβαση σε μέσα αυτοκτονίας.

«Η αυτοκτονία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας. Όλες οι ηλικίες, τα φύλα και οι περιοχές του κόσμου επηρεάζονται και κάθε απώλεια είναι πάρα πολύ» αναφέρει η έκθεση του ΠΟΥ

. Η αυτοκτονία είναι η δεύτερη κυριότερη αιτία θανάτου μεταξύ των νέων ηλικίας από 15 έως 29 ετών, μετά τα τροχαία δυστυχήματα, και μεταξύ των έφηβων κοριτσιών ηλικίας από 15 έως 19 ετών είναι η δεύτερη αιτία θανάτου μετά τον θάνατο στη γέννα. Στα αγόρια εφήβους, η αυτοκτονία είναι η τρίτη κύρια αιτία θανάτου μετά τα τροχαία δυστυχήματα και τη διαπροσωπική βία.

*Γραμμή Παρέμβασης για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, 1018 – http://suicide-help.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.